ОИСР очаква всички основни икономики да забавят растежа си

14.11.2011 | 18:01
по статията работи:
Индексът CLI, който отразява представянето на всички членове на организацията, отчита намаление през септември
ОИСР очаква всички основни икономики да забавят растежа си

Нито една от основните икономики в света няма да успее да се спаси от забавяне в растежа. Това сочат последните данни на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР), цитирани от агенция Reuters.

Индексът Composite Leading Indicator (CLI) на ОИСР, който отразява представянето на всички членове на организацията, отчита намаление през септември. Стойността му е 100,4 пункта, докато през август беше 100,9 пункта. Спадът през септември е седми поред, като стойността преди два месеца е най-ниската от декември 2009 г. насам.

По отношение на САЩ композитният индекс през септември отчита спад от 0,3 пункта на месечна база - 101,2 пункта през септември спрямо 101,5 пункта през август. От ОИСР ревизираха сериозно прогнозата си за растежа на американската икономика догодина - сега организацията очаква ръст от 1,8%, а предната прогноза беше за 3,1%.

Ревизия на прогнозата има и по отношение на еврозоната. ОИСР предвижда 0,3% растеж на икономиката на еврозоната догодина, докато предишната прогноза сочеше 2% растеж. При Германия, която е най-голямата икономика в Европа, се очаква тенденцията за спад в растежа да е дългосрочна.

В Азия картината не е по-розова - спад има при Китай, където индексът през септември е 99,8 пункта, а през август беше 99,9 пункта. При Япония индексът през септември е 101,6 пункта, т.е. вече се отчита забавяне след успешното трето тримесечие.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 18.04   1506 г. – Започва строителство на базиликата Свети Петър в съвременния и вид. 1599 г. – Испанският крал Филип III Испански се жени за австрийска ерцхерцогиня...