Споразумение между правителството на Република България и правителството на Монголия относно безвъзмездно предоставяне на средства за свръзка и резервни части

Министерство на отбраната

Държавен вестник брой: 93

Година: 2007

Орган на издаване: Министерство на отбраната

Дата на обнародване: 16.11.2007

Правителството на Република България и правителството на Монголия, наричани по-долу “страни”;
като изхождат от общия стремеж за установяване на дълготрайни приятелски отношения;
като отчитат възможностите на Министерството на отбраната на Република България и Българската армия и вземат предвид неотложните нужди на Монголската армия;
като спазват стриктно своите задължения, произтичащи от международните договорености, решения и резолюции на международните организации;
убедени в необходимостта от укрепване на сигурността и мира, сътрудничеството и доверието в света,
се споразумяха за следното:

Член 1
(1) Българската страна предоставя безвъзмездно на монголската страна средства за свръзка и резервни части по спецификация съгласно Приложение № 1, което е неразделна част от споразумението.
(2) Монголската страна приема безвъзмездно предоставените средства за свръзка и резервни части при условия и в срокове, определени по взаимна договореност на страните.

Член 2
(1) Предаването на средствата за свръзка и резервните части се извършва след влизане в сила на това споразумение с констативен протокол, подписан от упълномощени представители на Министерството на отбраната на Република България и правителството на Монголия.
(2) Констативният протокол обвързва страните относно факта на предаване и приемане на количеството и състоянието на имуществото по чл. 1.
(3) Предаването на имуществото по чл. 1 се извършва на територията на Република България, като разходите за транспортирането му се поемат от монголската страна.
(4) Монголската страна се задължава да не продава и да не предоставя чрез други способи без съгласието на българската страна безвъзмездно предоставените средства за свръзка и резервни части.

Член 3
Всички спорове, свързани с тълкуването и изпълнението на това споразумение, се разрешават чрез двустранни преговори между страните без ангажиране на трета страна или международна юрисдикция.

Член 4
Това споразумение влиза в сила от датата на получаване на втората от нотите, с които страните взаимно се информират за изпълнението на националните си процедури по влизането му в сила.
Подписано в София на 1 септември 2006 г. в два еднообразни екземпляра на български, монголски и английски език. В случай на различия в тълкуването на текста на това споразумение за меродавен се приема текстът на английски език.

Приложение № 1
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив