Спогодба между правителството на Република България И правителството на Федерална Република Германия за финансово сътрудничество (2000 г.)

Министерство на икономиката

Държавен вестник брой: 77

Година: 2007

Орган на издаване: Министерство на икономиката

Дата на обнародване: 15.10.2007

Правителството на Република България и правителството на Федерална република Германия,
в духа на съществуващите приятелски отношения между Република България и Федерална република Германия,
желаейки да укрепят и да задълбочат тези приятелски отношения чрез финансово сътрудничество в духа на партньорството,
съзнавайки, че поддържането на тези отношения е основа на тази спогодба,
възнамерявайки да допринесат за социалното и икономическото развитие в Република България,
позовавайки се на междуправителствените разговори, проведени от 3 до 4 април 2000 г.,
се споразумяха за следното:
 
Член 1
(1) (Изм., ДВ, бр. 77 от 2007 г. - в сила от 29.05.2007 г.) Правителството на Федерална република Германия предоставя на правителството на Република България или на други получатели, които да се изберат съвместно от двете правителства, възможността да получат от Кредитния институт за възстановяване (Кредитанщалт фюр видерауфбау), Франкфурт на Майн, безвъзмездни средства за финансиране в размер 10 000 000 DЕМ (словом: десет милиона германски марки; за информация в ЕВРО: пет милиона сто и дванадесет хиляди деветстотин и осемнадесет) за проекта "Насърчителна програма за малки и средни предприятия (трета фаза)", ако след проведена проверка бъде установена годността му за насърчаване.
(2) Посочените в ал. 1 средства за финансиране са предвидени за изграждането и оборудването на тържища и пазари на производители за плодове и зеленчуци, между другото в Плевен.
(3) Посоченият в ал. 1 проект може при взаимно съгласие между правителството на Федерална република Германия и правителството на Република България и с оглед на правните процедури на двете страни да бъде заменен с други проекти.
(4) Ако правителството на Федерална република Германия по-късно предостави на правителството на Република България възможността да получи от Кредитния институт за възстановяване допълнителни средства за финансиране на посочения в ал. 1 проект, се прилага тази спогодба.

Член 2
Използването на посочените в чл. 1 суми, условията за тяхното предоставяне, както и редът на възлагането на поръчките се определят с договорите, които трябва да се сключат между Кредитния институт за възстановяване и получателите на средствата за финансиране и за които се прилагат действащите във Федерална република Германия правни разпоредби.
Съгласието за отпускане на посочената в чл. 1, ал. 1 сума отпада, ако в срок осем години след годината на даването на съгласие не са били сключени съответните договори за финансиране. За тези суми срокът приключва с изтичането на 2008 г.

Член 3
Правителството на Република България освобождава Кредитния институт за възстановяване от всички данъци и други държавни налози, които се събират в Република България във връзка със сключването и провеждането на посочените в чл. 2 договори.

Член 4
Във връзка с произтичащите от предоставянето на средствата за финансиране транспорти на хора и стоки по море, суша и въздух правителството на Република България оставя на пътниците и доставчиците свободен избор на транспортните предприятия, няма да взема мерки, които изключват или усложняват равноправното участие на транспортните предприятия със седалище във Федерална република Германия, и при необходимост издава необходимите за участието на тези транспортни предприятия разрешителни.

Член 5
Тази спогодба влиза в сила от деня, в който правителството на Република България уведоми правителството на Федерална република Германия, че са изпълнени предпоставките за влизането в сила на тази спогодба според националното законодателство. Меродавен е денят на получаването на уведомлението.
Съставена в София на 28 ноември 2000 г. в два оригинални екземпляра, всеки на български и на немски език, като всеки текст има еднаква сила.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив