Спогодба за прекратяване на Спогодбата между Държавната агенция по стандартизация и метрология на Република България и Министерството на икономиката на Словашката република за сътрудничество в областта на взаимното признаване на резултатите от изпитваният

Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Държавен вестник брой: 94

Година: 2007

Орган на издаване: Държавна агенция за метрологичен и технически надзор

Дата на обнародване: 16.11.2007

Номер: 941/2003 МЕРО
Министерството на външните работи на Словашката република изразява уважението си към Посолството на Българската република и има честта да уведоми за следното:
Словашката република прекратява Спогодбата между Министерството на икономиката на Словашката република и Държавната агенция по стандартизация и метрология на Българската република за сътрудничество в областта на взаимното признаване на резултатите от изпитванията и сертификатите, сключена на 10.04.2000 г. в Щръбске Плесо. В съответствие с чл. 9, ал. 3 на спогодбата валидността на спогодбата ще приключи 6 месеца от деня на получаването на известието за прекратяване на спогодбата от другата страна по спогодбата.
Словашката република изразява своето твърдо убеждение, че взаимните връзки между двете страни ще се засилват посредством останалите взаимни международни споразумения.
Министерството на външните работи на Словашката република използва тази възможност, за да увери отново Посолството на Българската република в своето дълбоко уважение.
Братислава, 24 октомври 2003 г.
ПОСОЛСТВОТО НА
БЪЛГАРСКАТА РЕПУБЛИКА
БРАТИСЛАВА
РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
№ 12-00-121
Министерството на външните работи на Република България поднася своите почитания на Посолството на Словашката република в София и има честта да потвърди получаването на нота на Министерството на външните работи на Словашката република № 941/2003-МЕРО от 24 октомври 2003 г. до Посолството на Република България в Братислава, с която словашката страна прекратява Спогодбата между Държавната агенция по стандартизация и метрология на Република България и Министерството на икономиката на Словашката република за сътрудничество в областта на взаимното признаване на резултатите от изпитванията и сертификатите, подписана на 10 април 2000 г. в Щръбске Плесо.
Българската страна изразява разбирането, че горецитираната Спогодба е прекратила действието си съгласно чл. 9, ал. 2 и 3, считано от 24 април 2004 г.
Министерството на външните работи на Република България се ползва от случая да поднови пред посолството на Словашката република в София уверенията в отличната си към него почит.
София, 30 август 2004 г.
ДО
ПОСОЛСТВОТО НА
СЛОВАШКАТА РЕПУБЛИКА
СОФИЯ
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив