Разрешение за внос и износ на наркотични вещества

 

Наркотично вещество е всяко упойващо и психотропно вещество, включено в приложения 1, 2 е 3 на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, както и включените в приложенията природни и синтетични вещества, които могат да предизвикат състояние на зависимост и имат стимулиращо или депресивно въздействие. Внос и износ на наркотични вещества могат да извършват само лица, получили лицензия па ЗКНВП.

Разрешителни за внос или износ на наркотични вещества се техните препарати се издават за всяка пратка от Националната служба по наркотичните вещества към Министерство на здравеопазването.

  • Подава се заявление по образец съгласно приложение 1 на Наредба №7 за условията и реда за издаване на разрешителни за внос и износ на наркотични вещества и техните препарати;
  • Проформа фактура;
  • При подаване на заявление за износ се прилага и разрешително за внос издадено от компетентния орган на държавата вносител;

НСНВ може да изисква от заявителя справка за внесените, изнесени, продадени или налични към момента количества наркотични вещества, както и други документи свързани със сделката.

Лицата получили лиценз предоставят ежегодно до 30 април заявка за количествата наркотични вещества от внос или за износ необходими за тяхната дейност през следващата календарна година, съгласно приложение 2 към Наредба №7.

В 10-дневен срок Националната служба по наркотичните вещества издава разрешително със срок на действие три месеца.

При невъзможност за извършване на внос в посочения в разрешителното срок, вносителят подава заявление за ново разрешително.

За износ на веществата от приложения 1, 2 и 3 от ЗКНВП и на техните препарати се изисква и разрешително за внос, издадено от компетентния орган на държавата вносител.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив