Поправка на техническа грешка в българския текст на Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Република Армения за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица чрез размяна на ноти

Министерство на вътрешните работи

Държавен вестник брой: 97

Година: 2008

Орган на издаване: Министерство на вътрешните работи

Дата на обнародване: 11.11.2008

РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
МИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

№ 04-02-409
Министерството на външните работи на Република България поднася своите почитания на Посолството на Република Армения в София и има честта да го информира за следното:
В текста на български език на приложения № 1 и 2 към Спогодбата между правителството на Република България и правителството на Република Армения за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица, подписана на 13 ноември 2007 г. в Ереван, в сила от 1 юли 2008 г., е допусната техническа грешка. Не са посочени компетентните органи от арменска страна, а именно:
Приложение № 1 (Компетентни органи по прилагане на спогодбата): "Компетентен орган по прилагане на спогодбата от арменска страна е: Министерството на външните работи на Република Армения";
Приложение № 2 (Гранични контролно-пропускателни пунктове), буква б): "в Република Армения: Аерогара Евартноц в Ереван".
В тази връзка Министерството на външните работи предлага горецитираните технически грешки в българския текст на спогодбата да бъдат коригирани чрез размяната на ноти на Договарящите страни, съгласно чл. 79(b) на Виенската конвенция за правото на договорите от 23 май 1969 г.
При изразено писмено съгласие на арменската страна с предложението на българската страна тази нота и нотата отговор на почитаемото Посолство ще представляват корекция на техническите грешки в българския текст на спогодбата, като бъдат считани за неразделна част от нея.
Министерството на външните работи на Република България се ползва от случая да поднови пред Посолството на Република Армения в София уверенията в отличната си към него почит.
София, 29 август 2008 г.
ДО
ПОСОЛСТВОТО
НА РЕПУБЛИКА
АРМЕНИЯ
ЕMBASSY
OF THE REPUBLIC
OF ARMENIA
SOFIA
№ 0317
Посолството на Република Армения в Република България поднася своите почитания на Министерството на външните работи на Република България и в отговор на негова нота № 04-02-409 от 29 август 2008 г. има честта да съобщи, че арменската страна приема предложенията на българската страна за корекция на техническите грешки в българския текст на приложения № 1 и 2 към Спогодбата между правителството на Република Армения и правителството на Република България за обратно приемане на незаконно пребиваващи лица, подписана на 13 ноември 2007 г. в Ереван, като същевременно уточнява, че в Приложение № 2 следва да се изпише "в Република Армения: Аерогара "Звартноц" (а не "Евартноц", както е изписано в споменатата по-горе нота) в Ереван".
Посолството на Република Армения в Република България се ползва от случая да поднови пред Министерството на външните работи на Република България уверенията в отличната си към него почит.
17 септември 2008 г.
София

Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив