ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 235 ОТ 31 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ПРОДАЖБА НА ЖИЛИЩА, АТЕЛИЕТА И ГАРАЖИ ОТ ЖИЛИЩНИЯ ФОНД НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, КОИТО СЕ НАМИРАТ В НАСЕЛЕНИ МЕСТА, В КОИТО НЯМА СТРУКТУРИ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАН

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 235 ОТ 31 АВГУСТ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА ПРОДАЖБА НА ЖИЛИЩА, АТЕЛИЕТА И ГАРАЖИ ОТ ЖИЛИЩНИЯ ФОНД НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, КОИТО СЕ НАМИРАТ В НАСЕЛЕНИ МЕСТА, В КОИТО НЯМА СТРУКТУРИ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 193 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. (ДВ, БР. 73 ОТ 2010 Г.)

В сила от 04.09.2015 г.
Обн. ДВ. бр. от 4 Септември 2015г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В думите "дирекция "Инфраструктура на отбраната" се заменят с "изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело".
§ 2. В се изменя така:
"3. лицата, чиито правоотношения за изпълнение на военна служба са прекратени на основание чл. 162, т. 1 - 3, чл. 163, 164 и 169 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, чл. 128, т. 1 - 4, чл. 128а, 128б и 129 от отменения Закон за отбраната и въоръжените сили на Република България (ДВ, бр. 35 от 2009 г.) или чл. 18, букви "а" - "г" от отменения Закон за всеобщата военна служба в Народна република България (ДВ, бр. 112 от 1995 г.), както и лицата, чиито правоотношения са прекратени на основание чл. 103, ал. 1, т. 1, 3 и 6, чл. 105, ал. 1 и чл. 106, ал. 1 от Закона за държавния служител или чл. 325, т. 1, 3, 5, 6, 8, 9 и 12, чл. 326, ал. 1, чл. 328, ал. 1, т. 1 - 4, 8, 10 и 10а от Кодекса на труда."
§ 3. В думите "дирекция "Инфраструктура на отбраната" се заменят с "изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело".
§ 4. В се правят следните допълнения:
1. В ал. 1 след думите "страницата на Министерството на отбраната" се добавя "и на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело".
2. Създават се алинеи 3 и 4:
"(3) С решението по ал. 1 министърът на отбраната упълномощава изпълнителния директор на Изпълнителна дирекция "Военни клубове и военно-почивно дело" да назначи комисия, която да разглежда преписките за продажба, да дава становища за тяхната законосъобразност и да извършва класиране на кандидат-купувачите.
(4) В състава на комисията по ал. 3 се включва правоспособен юрист."
§ 5. В думите "по цени, определени по методика съгласно приложението" се заменят с "на цена, равна на данъчната оценка на имота, увеличена с 5 на сто, но не по-ниска от балансовата му стойност".
§ 6. В се правят следните изменения:
1. В ал. 1 думите "съответните сектори "Регионална инфраструктура на отбраната" на Централното военно окръжие по местонахождението на имота" се заменят с "изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело".
2. Алинеи 3 и 4 се изменят така:
"(3) Към преписката служебно се прилага скица/схема на имота, когато това е необходимо, и данъчна оценка на имота.
(4) Постъпилите заявления се разглеждат от комисията по чл. 8, ал. 3 в едномесечен срок от изтичане на срока за подаването им. При необходимост от кандидат-купувача може да се изискат и допълнителни документи, удостоверяващи факти и обстоятелства, които са от значение за продажбата. В този случай срокът започва да тече от датата, на която са представени допълнителните документи."
3. Алинеи 5, 6 и 7 се отменят.
§ 7. В ал. 1 се изменя така:
"(1) Въз основа на утвърдените от изпълнителния директор на Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" протоколи на комисиите по чл. 8, ал. 3 министърът на отбраната издава заповеди за извършване на продажбите. В тях се посочват купувачът, описание на имота - по местонахождение, идентификатор, вид, площ, граници, цена, както и припадащите се идеални части от общите части на сградата и от правото на собственост или на строеж върху земята, размерът на дължимите данъци, такси и режийни разноски, които се заплащат от купувача. Проектът на заповедта за продажба се изготвя от Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело"."
§ 8. В думите "комисията по чл. 10, ал. 5 уведомява" се заменят със "се уведомява", а думите "дирекция "Инфраструктура на отбраната" се заменят с "Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело".
§ 9. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 след думите "се изготвя в 6" се добавя "(шест)", а думите "съответния сектор "Регионална инфраструктура на отбраната" на Централното военно окръжие" се заменят с "Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело".
2. Алинея 4 се изменя така:
"(4) По един екземпляр от вписания договор се представя в Главна дирекция "Инфраструктура на отбраната" за отписване на имота от Главния регистър на имотите - частна държавна собственост на МО, и в Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело", където се съхраняват."
3. В ал. 5 думите "Съответният сектор "Регионална инфраструктура на отбраната" на Централното военно окръжие" се заменят с "Изпълнителна агенция "Военни клубове и военно-почивно дело".
§ 10. Създава се :
"Чл. 14. Когато за жилищата, ателиетата и гаражите по чл. 1 не постъпят молби за закупуване от лицата по чл. 3, ал. 1, имотите може да се изключат от жилищния фонд на Министерството на отбраната със заповед на министъра на отбраната и да се продадат по реда на глава пета от Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост."
§ 11. В от допълнителната разпоредба думите "ненавършили пълнолетие техни деца" се заменят с "техните деца".
§ 12. се отменя.
§ 13. Незавършените до влизането в сила на тази наредба производства по продажба на жилища и гаражи от жилищния фонд на Министерството на отбраната се приключват в 6-месечен срок по цени, при условия и по ред, определени с нормативната уредба, действала по време на стартирането на процедурата по продажба.
§ 14. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив