ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 103 ОТ 28 АПРИЛ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА МЕТОДОЛОГИЯТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФИНАНСОВИ КОРЕКЦИИ ВЪВ ВРЪЗКА С НАРУШЕНИЯ, УСТАНОВЕНИ ПРИ ВЪЗЛАГАНЕТО И ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И НА ДОГОВОРИ ПО ПРОЕКТИ, СЪФИНАНСИРАНИ ОТ СТРУК

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 103 ОТ 28 АПРИЛ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА МЕТОДОЛОГИЯТА ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФИНАНСОВИ КОРЕКЦИИ ВЪВ ВРЪЗКА С НАРУШЕНИЯ, УСТАНОВЕНИ ПРИ ВЪЗЛАГАНЕТО И ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ И НА ДОГОВОРИ ПО ПРОЕКТИ, СЪФИНАНСИРАНИ ОТ СТРУКТУРНИТЕ ФОНДОВЕ, КОХЕЗИОННИЯ ФОНД НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ, ЕВРОПЕЙСКИЯ ЗЕМЕДЕЛСКИ ФОНД ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ, ЕВРОПЕЙСКИЯ ФОНД ЗА РИБАРСТВО И ФОНДОВЕТЕ ОТ ОБЩАТА ПРОГРАМА "СОЛИДАРНОСТ И УПРАВЛЕНИЕ НА МИГРАЦИОННИТЕ ПОТОЦИ", ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 134 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. (ДВ, БР. 53 ОТ 2010 Г.)

В сила от 05.05.2015 г.
Обн. ДВ. бр. от 5 Май 2015г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се правят следните изменения и допълнения:
1. В ал. 1 се създава т. 4:
"4. възлагане и изпълнение на договори, сключени по реда, предвиден в чл. 121 от Регламент (ЕО) № 718/2007 на Комисията от 12 юни 2007 година за прилагане на Регламент (ЕО) № 1085/2006 на Съвета за създаване на Инструмент за предприсъединителна помощ (ИПП)."
2. Алинея 2 се отменя.
§ 2. В ал. 3 се отменя.
§ 3. В т. 5 - 10 се отменят.
§ 4. В , изречение първо думата "Ежемесечно" се заменя с "През април, юли и октомври - за текущата година, и през януари - за предходната година" и се поставя запетая.
§ 5. В думите "насоките по чл. 2, ал. 2" се заменят с "Насоките за определяне на финансови корекции, които да бъдат извършвани от Европейската комисия спрямо разходите, финансирани от Европейския съюз съгласно принципа за споделено управление, за несъответствие с правилата за обществените поръчки, одобрени с Решение С(2013)9527 от 19 декември 2013 г. на Европейската комисия" и се поставя запетая.
§ 6. В , в пореден номер 4, в колона 3 "Описание на нарушението" се създава изречение второ:
"Корекции се прилагат за всеки конкретен случай, като при определяне на стойността на корекцията се вземат предвид евентуални смекчаващи фактори, свързани със спецификата и сложността на поръчката, по-специално възможната административна тежест или затруднения в осигуряването на тръжната документация."
§ 7. Процедурите, започнати по реда на , се прекратяват след влизане в сила на постановлението.
§ 8. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив