ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 103 ОТ 20 МАЙ 2004 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 103 ОТ 20 МАЙ 2004 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

Обн. ДВ. бр. от 28 Май 2004г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В Постановление № 48 на Министерския съвет от 2004 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности (ДВ, бр. 18 от 2004 г.) се правят следните изменения и допълнения:
1. В :
а) алинеи 3 - 8 се отменят;
б) в ал. 9 думите "и не се включват в максималния размер на еднократното допълнително материално стимулиране по ал. 3" се заличават.
2. В :
а) в ал. 1, т. 1 думите "чл. 2" и запетаята след тях се заличават, а след цифрата "6" се добавя "на същия член";
б) в ал. 2 думите "чл. 2" и запетаята след тях се заличават, а след цифрата "6" се добавя "на същия член";
в) (В сила от 01.04.2004 г.) в ал. 4 цифрата "5" се заменя с "25".
3. В :
а) в изречение първо след думата "самоуправление" се поставя запетая и се добавя "както и на другите бюджетни организации и дейности";
б) изречение второ се изменя така:
"Длъжностното разписание трябва да съответства на утвърдената численост на персонала."
4. се изменя така:
"Приложение № 1 към чл. 1, ал. 1, т. 1
Средни месечни брутни заплати на едно лице от персонала по министерства, ведомства и други бюджетни организации, финансирани от републиканския бюджет
Array
Забележки:
1. Организациите и звената, непосочени в приложението, ползват средните месечни брутни работни заплати на едно лице за съответния отрасъл и дейност след съгласуване с министъра на труда и социалната политика и с министъра на финансите.
2. Начислените средства за работна заплата на лицата, заемащи ръководни длъжности, на които възнагражденията са определени със закон, се прибавят към формираните по реда на чл. 2, ал. 1 и 2 от постановлението средства за работна заплата.
3. В средните месечни брутни работни заплати по поредни № 9 и 11 не са включени съответно възнагражденията на инспекторите в Инспектората по Закона за съдебната власт, на държавните служители - офицери, сержанти и граждански лица, и на лицата, работещи по трудово правоотношение, в Главна дирекция "Охрана", в Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" към Министерството на правосъдието и в поделение 1224 към Министерството на транспорта и съобщенията."
5. (В сила от 01.04.2004 г.) В се правят следните изменения:
а) в пореден № 6:
аа) в колона 3 числото "250" се заменя с "275";
бб) в колона 4 числото "450" се заменя с "550";
вв) в колона 5 числото "260" се заменя с "300";
гг) в колона 6 числото "525" се заменя с "600";
б) в пореден № 7:
аа) в колона 2 думите "кмет на населено място" се заменят с "кмет на кметство";
бб) в колона 3 числото "200" се заменя с "250";
вв) в колона 4 числото "350" се заменя с "500";
гг) в колона 5 числото "217" се заменя с "260";
дд) в колона 6 числото "400" се заменя с "550".
6. В се правят следните допълнения:
а) в наименованието накрая се добавя "и в кабинетите на областните управители";
б) в пореден № 7, колона 2 след думата "министър" се поставя запетая и се добавя "експерт за връзки с обществеността в кабинета на областния управител".
7. В , раздел II, пореден № 3, колона 2 думите "Учител (педагогически специалист) с висше образование, образователна степен "магистър" или "бакалавър" и II професионална квалификационна степен" се заменят със "Специалист с ръководни функции с висше образование с присъдена образователно-квалификационна степен "магистър" или "бакалавър" (главен счетоводител и др.)".
§ 2. (В сила от 05.03.2004 г.) В , приет с Постановление № 47 на Министерския съвет от 2004 г. (ДВ, бр. 18 от 2004 г.), се правят следните изменения и допълнения:
1. В длъжностно ниво А4, колона 2 след думите "Секретар на Столичната община" се добавя "секретар на Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните".
2. В длъжностно ниво В4, колона 2 думите "младши счетоводител в министерство и в първо ниво администрации и в Столичната община" се заменят с "младши счетоводител в министерство и в първо ниво администрации".
3. В забележката "Второ ниво" след думите "агенции по чл. 47 от Закона за администрацията" се поставя запетая и се добавя "в т. ч. дирекциите "Гражданска защита" на Държавна агенция "Гражданска защита".
§ 3. (В сила от 05.03.2004 г.) В Наредбата за прилагане на Единния класификатор на длъжностите в администрацията, приета с Постановление № 47 на Министерския съвет от 2004 г. (ДВ, бр. 18 от 2004 г.), се правят следните изменения и допълнения:
1. В се създава ал. 7:
"(7) Длъжността "младши инспектор" в администрацията може да се заема и от държавен служител с минимална степен на завършено образование "средно", който има придобито професионално образование с квалификация по професия в съответната на длъжността професионална област."
2. В думите "(без териториалните й звена)" се заличават.
3. В след думите "експертните длъжности" се добавя "с аналитични и/или контролни функции".
§ 4. (В сила от 05.03.2004 г.) В Наредбата за условията и реда за атестиране на служителите в държавната администрация, приета с Постановление № 105 на Министерския съвет от 2002 г. (обн., ДВ, бр. 54 от 2002 г.; изм. и доп., бр. 6 от 2004 г.), се правят следните изменения и допълнения:
1. В думите "чл. 7 и" се заличават.
2. В думите "и експертни длъжности с ръководни функции" се заличават.
3. В думите "изпълнителски функции" се заменят с "аналитични и/или контролни функции".
4. В след думата "заемащи" се добавя "експертни длъжности със спомагателни функции и".
5. В :
а) в т. 1 думите "и експертни длъжности с ръководни функции" се заличават;
б) в т. 2 думите "изпълнителски функции" се заменят с "аналитични и/или контролни функции";
в) в т. 3 след думата "заемащите" се добавя "експертни длъжности със спомагателни функции и".
6. В текста в долния край на всяка страница в думите "и експертни длъжности с ръководни функции" се заличават.
7. В текста в долния край на всяка страница в думите "изпълнителски функции" се заменят с "аналитични и/или контролни функции".
8. В текста в долния край на всяка страница в след думата "заемащи" се добавя "експертни длъжности със спомагателни функции и".
9. Навсякъде в текста и в приложенията думите "трудовото изпълнение" се заменят с "изпълнението на длъжността".
§ 5. Допълнително необходимите средства за осигурителни вноски на лицата по § 4 от преходните и заключителните разпоредби на Постановление № 48 на Министерския съвет от 2004 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности се осигуряват в рамките на средната месечна брутна заплата и одобрените със Закона за държавния бюджет на Република България за 2004 г. средства по бюджетите на първостепенните разпоредители с бюджетни кредити, финансирани от републиканския бюджет, и за общините - в рамките на средствата за делегираната от държавата дейност "Общинска администрация".
§ 6. Параграф 1, т. 2, буква "в" и т. 5 влизат в сила от 1 април 2004 г., а § 2, 3 и 4 влизат в сила от 5 март 2004 г.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив