ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 1 ОТ 13 ЯНУАРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ФУНКЦИИТЕ, ЗАДАЧИТЕ И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА НА СЪВЕТА ПО СИГУРНОСТТА ПРИ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 216 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998 Г. (ДВ, БР. 116 ОТ 1

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 1 ОТ 13 ЯНУАРИ 2015 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА ФУНКЦИИТЕ, ЗАДАЧИТЕ И ОРГАНИЗАЦИЯТА НА РАБОТА НА СЪВЕТА ПО СИГУРНОСТТА ПРИ МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 216 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1998 Г. (ДВ, БР. 116 ОТ 1998 Г.)

В сила от 13.01.2015 г.
Обн. ДВ. бр. от 20 Януари 2015г.
МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ
ПОСТАНОВИ:
§ 1. В се изменя така:
"(2) Заместник-председател на Съвета по сигурността е заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси."
§ 2. В се изменя така:
"(2) Основният състав на Съвета по сигурността включва: заместник министър-председателя по коалиционна политика и държавна администрация и заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика, министъра на външните работи, министъра на отбраната, министъра на вътрешните работи и министъра на финансите, техни заместник-министри, главния секретар на Министерството на вътрешните работи, началника на отбраната и ръководителите на разузнавателните и контраразузнавателните служби."
§ 3. В думата "секретно" се заменя с "класифицирана информация".
§ 4. В , изречение първо думите "доклад на Министерския съвет за Народното събрание относно рисковете за страната в областта на националната сигурност и степента на защита на националните интереси" се заменят с "Годишен доклад за състоянието на националната сигурност".
§ 5. В се изменя така:
"(2) По съображения за сигурност председателят на Съвета по сигурността, а в негово отсъствие - заместник-председателят, може да разпореди всички или някои от обсъжданите въпроси да не бъдат посочени в акта за свикване. В този случай дневният ред е класифицирана информация и се съхранява в регистратурата за класифицирана информация на Администрацията на Министерския съвет. Членовете на съвета получават информация за тези въпроси от секретаря на съвета непосредствено преди заседанието."
§ 6. В се правят следните изменения:
1. Алинея 1 се изменя така:
"(1) На заседанията присъстват председателят, заместник-председателят и членовете на свикания състав по чл. 3, ал. 2 или 3 на Съвета по сигурността, секретарят на съвета и стенограф, а по разпореждане на председателя на съвета - и началникът на политическия кабинет на министър-председателя, съветници към него и главният секретар на Министерския съвет."
2. В ал. 2 изречение трето се изменя така:
"Когато е необходимо присъствието на лица извън състава на Съвета по сигурността, секретарят на съвета изготвя списък с техните имена и длъжности, както и указания за документите, които трябва да им се предоставят."
3. В ал. 4 думата "поверителността" се заменя със "степента на класифициране за сигурност на информацията".
§ 7. Създава се нов :
"Чл. 21. (1) Съветът по сигурността се осигурява информационно, аналитично и организационно от секретаря на съвета, който е съветник към политическия кабинет на министър-председателя.
(2) Секретарят на съвета:
1. изготвя самостоятелно или организира подготовката на аналитични, информационни, справочни и други материали от компетентност на съвета;
2. осигурява информационно, документално и технически провеждането на заседанията;
3. подготвя проекта на дневния ред и го предоставя на председателя на съвета за утвърждаване;
4. съобщава за свикването на заседанията на Съвета по сигурността, подготвя и предоставя материалите за заседанията и организира присъствието на лицата по чл. 15, ал. 2 и 3;
5. изготвя протоколите от заседанията на съвета;
6. води отчетност за становищата и решенията на съвета;
7. организира и координира изпълнението на решенията на съвета и необходимия обмен на информация между заинтересуваните страни;
8. наблюдава работата на Националния координатор по киберсигурността в контекста на осъществяване на компетентностите на съвета;
9. подпомага председателя на съвета в неговата работа;
10. изпълнява други заповеди и указания на председателя във връзка с дейности от компетентност на съвета.
(3) Секретарят на съвета в изпълнение на решение на Съвета по сигурността отправя искания до министрите и ръководителите на ведомства за предоставяне на необходимата информация и документи във връзка с работата на съвета."
§ 8. В се изменя така:
"(2) Изявления от името на Съвета по сигурността може да прави неговият председател или определен от него член на съвета. Връзките с обществеността на Съвета по сигурността се осъществяват от определен от министър-председателя служител."
§ 9. В след думите "Членовете на Съвета по сигурността" се добавя "секретарят на съвета" и се поставя запетая, а след думата "заседания" се добавя "или запознати с материали от работата на съвета".
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив