Облагане с окончателен (годишен) патентен данък

 

Тази декларация се подава по реда на чл. 43 от ЗОДФЛ в ДП/ТДД по постоянен адрес, съответно по място на данъчна регистрация. Декларацията се подава, когато физически лица (вкл. ЕТ), местни юридически лица и местни неперсонифицирани дружества извършват дейности, посочени в чл. 31 и 32 от ЗОДФЛ и с годишен оборот за 2004 г . до 50 000 лв. В случай, че се извършва таксиметрова дейност или превози по допълнителни автобусни спирки, се подава декларация, съответно се дължи патентен данък, независимо от оборота.

Декларацията се подава:

  • до 31. 01. 2005 г. , ако се продължава извършването на патентна дейност и през 2005 г. и се отговаря на условията за облагане с такъв данък.
  • непосредствено преди започване на дейността, ако същата започва през течение на годината

Внимание: Декларация се подава и при промяна на обстоятелствата, въз основа на които е изчислен данъка,както и при преустановяване на дейността през течение на годината.

Внимание: Ако оборота, които трябва да запишете на страница 5 от декларацията е над 50 000 лв., то тази декларация не трябва да се подава (с изключение на лицата, които извършват таксиметрова дейност или превози по допълнителни автобусни спирки).

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив