Заведение сервира отпадъци на своите клиенти (СНИМКИ) 9

12.10.2014 | 12:50
по статията работи: econ.bg
Мястото се радва на голям интерес
Заведение сервира отпадъци на своите клиенти (СНИМКИ)
Снимка: facebook.com

Заведение в британския град Бристол може да се похвали като абсолютен иноватор. В него се предлагат храни и напитки, взети от отпадъците на супермаркетите или ресторантите. „Skipchen“ кафе не е създадено с цел печалба, това е вид протест срещу разхищението на храна, докато толкова хора по света гладуват.

В кафенето работят доброволци, а клиентите оставят колкото сами преценят за сметката. Сам Джоузев, собственик на иновативното заведение за хранене споделя, че това е вид социална ангажираност, която има за цел да повиши заинтересоваността на британците към разхищението на хранителни продукти.

„Ние внимаваме за хигиената и безопасността на храните. Клиентите ни са доволни, защото мястото е чисто и подредено, а храната вкусна.“, споделя Сам, цитиран от Telegraph.co.uk. Според доклад на Камарата на лордовете във Великобритания годишно се изхвърлят средно по 15 млн. тона храна, което е около 5 милиарда годишно. Снимки от „Skipchen“ кафе разгледайте в нашата галерия.

Тази статия ви хареса? Следете всичко най-интересно от Econ.bg и във
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...