2900 лв. струвал полетът на Бойко Борисов до Разград и обратно

18.05.2015 | 18:11
по статията работи: econ.bg
Премиерът и финансовия министър са се возили с правителствения Авиоотряд 28
2900 лв. струвал полетът на Бойко Борисов до Разград и обратно
Снимка: Булфото

2900 лв. е струвало удоволствието премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Владислав Горанов да пристигнат в Разград за откриването на реконструирания стадион „Лудогорец Арена”.

„Вертолетът, с който министър-председателят и министърът на финансите пристигнаха в Разград, е на Авиоотряд 28. Стойността на полета в двете посоки е общо 2900 лв., което е по-малко от разходите, които биха били направени за пътуване на премиера и министъра в кортеж“, информират от Министерски съвет.

От институцията обясняват, че пътуването с вертолета било наложително заради натоварената програма на министър-председателя в петък и необходимостта да се върне веднага в София за окончателната подготовка на официалното посещение на водена от него правителствена делегация в Катар.

„Процедурата за ползване на въздухоплавателни средства на Авиоотряд 28 е стандартна и е разписана в Устройствения правилник на Авиоотряд 28, приет с ПМС 84/2014 г. (обн., ДВ, бр. 34/2014)“, добавят от МС.

Оттам уточняват, че Борисов не е присъствал на мача на „Лудогорец”, състоял се същата вечер, а само на откриването на реконструирания стадион „Лудогорец Арена”. Премиерът и министрите бяха гости на Община Разград, която реализира проекта.

Проектът за реконструкция и модернизация на стадиона е финансиран с 3 млн. лв. по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”, стартирала в началото на 2014 г., и с допълнителни 2 млн. лв., отпуснати от правителството през м. март т. г. за завършване с необходимото оборудване и изграждане на инфраструктура на сектор „Б”, информира bTV.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...