Национална програма за статистическите изследвания през 2008 г.

...

Държавен вестник брой: 49

Година: 2008

Орган на издаване: ...

Дата на обнародване: 30.05.2008

ВЪВЕДЕНИЕ

Проектът на Националната програма за статистическите изследвания за 2008 г. е разработен в съответствие с глава трета от Закона за статистиката.
Приоритетните направления в дейността на Националния статистически институт за 2008 г. са свързани с внедряване на препоръките от партньорската проверка, подобряване на качеството, намаляване натоварването на респондентите и усъвършенстване на разпространението.
Проектът включва плана за статистически изследвания на НСИ и изследвания с междуведомствено значение.
Изследванията, включени в проекта на Програмата, осигуряват подробни данни за характеризиране на явленията и процесите в икономиката, демографията, социалната област и околната среда с различни показатели, периодичност, териториална и класификационна агрегация и други разрези. Освен това са включени и дейностите по Интегрираната статистическа информационна система, статистическата инфраструктура и задачите, произтичащи от поети международни задължения по Многонационална програма ФАР 2005, ФАР 2006 и Грантове.
Характеристиките на статистическите изследвания и дейности осигуряват информация, необходима за взаимодействието между трите страни в статистическата дейност - потребители на статистически продукти и услуги, органи на статистиката и респондентите.
Разпространението на информацията се извършва съгласно Правилника за разпространение на статистически информационни продукти и услуги, Календара за представяне на резултатите от статистическите изследвания и Каталога на изданията на НСИ.
Програмата се финансира от бюджетите на институциите, отговорни за провеждане на изследванията. Финансирането за текущи разходи на НСИ за 2008 г. е 23 838 300 лв. съгласно ПМС № 15 от 2008 г. за изпълнението на държавния бюджет на Република България за 2008 г. (ДВ, бр. 16 от 2008 г.).

Таблица




Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив