Инструкция № IЗ-333 от 23 февруари 2007 г. за реда за издаване на удостоверителни документи за досъдебни производства в Министерството на вътрешните работи

МВР

Държавен вестник брой: 33

Година: 2007

Орган на издаване: МВР

Дата на обнародване: 24.04.2007

Раздел I
Общи положения

Чл. 1. С тази инструкция се определят условията и редът за издаване на удостоверителни документи за проведени и провеждани в МВР досъдебни производства.

Раздел II
Ред за издаване на удостоверителен документ

Заявление за издаване на удостоверителен документ

Чл. 2.
(1) (Изм., ДВ, бр. 33 от 2007 г. - в сила от 14.04.2007 г.) Удостоверителен документ за досъдебни производства в МВР се издава на заявителя от Национална служба "Полиция" (НСП), главните дирекции на Генерална дирекция "Полиция" при НСП, Столична дирекция "Полиция" и областните дирекции "Полиция".
(2) Директорите на структурните звена по ал. 1 могат да упълномощават със заповед определени служители, на чийто подпис да се издава удостоверителният документ.
(3) Удостоверителният документ се издава след подаване на писмено заявление в структурните звена по ал. 1 лично или чрез упълномощено за това лице.
(4) Удостоверителният документ се издава в срок до 10 работни дни от датата на регистриране на заявлението.

Чл. 3.
(1) (Доп., ДВ, бр. 33 от 2007 г. - в сила от 14.04.2007 г.) Заявлението за издаване на удостоверителен документ (приложение № 1) съдържа следните данни:
1. трите имена (за чужденци имената на български и на латиница по реда на изписването им в документа за самоличност), единен граждански номер (ЕГН)/личен номер на чужденец (ЛНЧ), данни за документ за самоличност (вид, номер, дата на издаване, държава и орган, издал документа), адрес за контакт и телефон на заявителя;
2. предназначение на удостоверителния документ/пред кое ведомство ще се представи;
3. адрес за получаване, ако заявителят желае да получи удостоверителния документ по пощата.
(2) Когато заявлението се подава чрез пълномощник, към него се прилага и изрично пълномощно с нотариална заверка на подписа.
(3) Когато удостоверителният документ не се получава от заявителя, а се изпраща на посочен от него адрес с обратна разписка, към заявлението се прилага документ за платена държавна такса.

Удостоверителен документ за досъдебни производства в МВР

Чл. 4.( Доп., ДВ, бр. 33 от 2007 г. - в сила от 14.04.2007 г.) Удостоверителният документ (приложение № 2) за досъдебни производства в МВР съдържа следните реквизити:
1. регистрационен номер и дата на издаване на удостоверителния документ; структурно звено по чл. 2, ал. 1, издало документа;
2. трите имена (за чужденци имената на български и на латиница по реда на изписването им в документа за самоличност), ЕГН/ЛНЧ, данни за документ за самоличност (вид, номер, дата на издаване, държава и орган, издал документа);
3. данни за неприключени досъдебни производства - регистрационен номер, дата и структурно звено на НС "Полиция", провеждащо досъдебното производство;
4. дата на справката в информационните фондове (ИФ) на МВР за проверка наличието на данни за досъдебни производства;
5. предназначение на удостоверителния документ по заявлението.

Раздел III
Организация на работата по издаване на удостоверителен документ за досъдебни производства в МВР

Приемане на заявление за издаване на удостоверителен документ

Чл. 5.
(1) При приемане на заявлението се извършва проверка за пълнота, правилно попълване на данните и наличието на необходимите документи.
(2) Длъжностното лице, приело заявлението, уведомява заявителя за входящия номер на заявлението.
(3) Всяко заявление се регистрира в структурното звено по чл. 2, ал. 1, приело заявлението.

Изготвяне на удостоверителен документ

Чл. 6. Удостоверителният документ се изготвя от служители, определени със заповед на ръководителя на съответното структурно звено.

Чл. 7.
(1) Регистрираните заявления се докладват на ръководителя на съответното структурно звено и след негова резолюция се предават с опис в информационното звено за справка в ИФ на МВР.
(2) Резултатът от справката в ИФ на МВР се разпечатва и подписва от изпълнителя.
(3) Сборът от документи (преписката) се предава на определените по чл. 6 служители за изготвяне на удостоверителен документ.

Чл. 8.
(1) Удостоверителният документ се изготвя на компютърна бланка чрез попълване на данните по чл. 4, ал. 1 от резултата, получен от справката в ИФ на МВР, и се разпечатва в два екземпляра.
(2) Сборът от документи (преписката) се докладва за подпис на удостоверителния документ на ръководителя на съответното структурно звено или на упълномощения служител по чл. 2, ал. 2.

Чл. 9. Удостоверителният документ се регистрира. Екземпляр втори на удостоверителния документ се прилага в преписката.

Връчване на удостоверителен документ

Чл. 10.
(1) Ако в заявлението не е посочен адрес за получаване, удостоверителният документ се получава в съответното структурно звено по чл. 2, ал. 1, в което е прието заявлението.
(2) На заявителя или на упълномощено от него лице се предава екземпляр първи на удостоверителния документ, след като е заплатил дължимата държавна такса съобразно броя на страниците на удостоверителния документ.
(3) Получаването на издадения документ се удостоверява върху заявлението, като получателят изписва трите си имена, дата на получаване и полага подпис.

Чл. 11. Ако в заявлението е посочен адрес за получаване, удостоверителният документ се изпраща на посочения адрес с обратна разписка.

Удостоверителен документ за досъдебни производства, необходим на служител на МВР в изпълнение на функционалните му задължения

Чл. 12. Служителят на МВР, на когото в изпълнение на функционалните му задължения е необходима информация за досъдебни производства, служебно проверява в ИФ на МВР дали срещу даденото лице има образувано досъдебно производство, водено от дознател в МВР.

Такси за издаване на удостоверителния документ

Чл. 13.
(1) При издаване на удостоверителен документ извън случаите по чл. 12 се събира такса, определена в Тарифа № 4 за таксите, които се събират в системата на Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси.
(2) Таксите по ал. 1 се събират по банков път - по бюджетната сметка на съответната областна дирекция "Полиция", или в брой срещу издаване на "Приходна квитанция от касов ордер" или приходна квитанция образец "МФ - МВР".

Заключителни разпоредби

§ 1. Тази инструкция се издава на основание чл.21, т. 11 във връзка с чл.75, ал. 1 ЗМВР.

§ 2. Инструкцията влиза в сила един месец след обнародването й в "Държавен вестник".

§ 3. (Отм., ДВ, бр. 33 от 2007 г.)

§ 4. В срока по § 2 Дирекция "Материално-техническо осигуряване и социално обслужване" - МВР, организира отпечатването и съвместно с Главна дирекция "Противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция" при НС "Полиция" разпределението на бланки на заявлението по чл. 3, ал. 1.

§ 5. Контрола по изпълнението на инструкцията възлагам на директора на НС "Полиция".


ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № Iз-333 ОТ 2007 Г. ЗА ИЗДАВАНЕ НА УДОСТОВЕРИТЕЛНИ ДОКУМЕНТИ ЗА ДОСЪДЕБНИ ПРОИЗВОДСТВА В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТ
(Обн., ДВ, бр. 33 от 2007 г.- в сила от 14.04.2007 г.)

Заключителни разпоредби

§ 7. Инструкцията влиза в сила от 14 април 2007 г., с изключение на § 6, който влиза в сила от деня на обнародването в "Държавен вестник".

Приложение № 1
към чл. 3, ал. 1
(Ново, ДВ, бр. 33 от 2007 г. - в сила от 14.04.2007 г.)

ДО
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
(изписват се адресът и точният
адрес - НСП, ГД .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
СДП или ОДП - гр. .. .. .. .. .. .. .. .. .)

З А Я В Л Е Н И Е
От .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(Изписват се трите имена на заявителя. За чужденци имената се изписват освен на български и на латиница по реда на изписването им в документа за самоличност. Изписват се също ЕГН, личният номер на чужденец, данните за документ за самоличност - вид, номер, дата на издаване, държава и орган, издал документа, адрес за контакт и телефон на заявителя.)
ИСКАНЕ: .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(удостоверяване за проведени или провеждани в системата на МВР досъдебни производства)
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(предназначение на удостоверителния документ)
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(адрес за получаване, ако заявителят желае да получи удостоверителния документ по пощата)
Приложения: .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(пълномощно с нотариална заверка, когато се ползва пълномощник, и документ за платена държавна такса, когато се иска да се изпрати на посочен адрес с обратна разписка)

.. .. .. .. .. .. .. .. . 200 .. г.
гр. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . Подпис:
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(имена на подписалия
заявлението)

Приложение № 2
към чл. 4
(Ново, ДВ, бр. 33 от 2007 г. - в сила от 14.04.2007 г.)

М И Н И С Т Е Р С Т В О

Н А В Ъ Т Р Е Ш Н И Т Е Р А Б О Т И

Н А Ц И О Н А Л Н А С Л У Ж Б А

"П О Л И Ц И Я"

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(изписва се конкретното структурно звено ГД .. .. ..,

СДП или ОДП .. .. .. .. ..)

Рег. № .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. . 200 .. .. година

У Д О С Т О В Е Р Е Н И Е

Администрацията на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
издава настоящото на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(изписват се трите имена, а за чужденци - имената на български и на латиница по реда на изписването им в документа за самоличност), ЕГН .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. . или
ЛНЧ .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
данни за документ за самоличност (вид, номер, дата на издаване, държава и орган, издал документа)
в уверение на това, че срещу лицето не се водят и не са образувани/или са водени (води се) досъдебно производство
№ .. .. .. .. .. .. .. .. .. ../200 .. г., по описа на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(изписва се структурното звено на НСП - МВР,
а ненужният текст се задрасква)
Удостоверението се издава, за да послужи пред
.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..
(изписва се органът, за който е предназначен документът)

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. 200 .. .. .. г.
гр. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

Началник

на .. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

.. .. .. .. .. .. .. .. .. .. ..

(имена, подпис, печат)

Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив