Инструкция № 9 от 29.06.2001 г. за изготвяне на Регистър на вакантните длъжности в Министерството на отбраната, в Българската армия и във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на отбраната

Държавен вестник брой: 71

Година: 2001

Орган на издаване:

Дата на обнародване: 14.03.2004

Чл. 1.

С тази инструкция се определят условията, редът и сроковете за изготвяне на Регистър на вакантните длъжности в Министерството на отбраната, в Българската армия и във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на отбраната (регистър).

Чл. 2.

Регистърът се изготвя от кадровия орган на министъра на отбраната ежегодно и се актуализира по ред, определен в годишната заповед за разместване на кадровите военнослужещи.

Чл. 3.

Регистърът се изпраща до организационните структури и административните звена на Министерството на отбраната, във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на отбраната и във всички поделения на Българската армия.

Чл. 4.

Командирите (началниците) запознават подчинените си кадрови военнослужещи с регистъра и с настъпилите в него промени в седемдневен срок след получаването им.

Чл. 5.

Организацията по изготвяне на регистъра за следващата година започва непосредствено след приключване на годишното разместване на кадровите военнослужещи за текущата година.

Чл. 6.

Командирите (началниците) на поделения от Българската армия и ръководителите на организационните структури, административни звена и второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на отбраната изготвят и по команден ред представят ежегодно до 30 октомври съответно в кадровия орган на началника на Генералния щаб на Българската армия и кадровия орган на министъра на отбраната списък на длъжностите, които през следващата година се овакантяват (по образеца на регистъра).

Чл. 7.

До 1 декември кадровият орган на началника на Генералния щаб на Българската армия обобщава представените списъци, изготвя пълен списък на овакантяващите се през следващата година длъжности в Българската армия и го представя в кадровия орган на министъра на отбраната.

Чл. 8.

До 30 декември кадровият орган на министъра на отбраната изготвя регистъра.

Чл. 9.

(1) В регистъра по раздели съответно за офицери и сержанти (подредени по низходящ ред на званията в поделението) се изписват всички вакантни длъжности, както и длъжностите, които ще се овакантят до годишното разместване през следващата календарна година.
(2) Не подлежат на обявяване в регистъра вакантните длъжности в поделенията, в които за срока на действие на регистъра предстои да се провеждат организационно-щатни промени.

Чл. 10.

(1) Регистърът на вакантните длъжности се изготвя по образец (приложение № 1), като за всяка длъжност се изписват следните основни изисквания: 1. наименование на длъжността, военнопощенският номер на поделението и гарнизона; 2. военно звание; 3. шифър за военно звание и заплата за длъжност; 4. изискванията за образование, образователно-квалификационна степен и военна квалификация съгласно длъжностната характеристика; 5. съответстващата военноотчетна специалност; 6. дата на овакантяване на длъжността.
(2) Актуализирането на регистъра съдържа същите данни за новоовакантени длъжности. Сроковете за актуализиране се указват в годишната заповед за разместване на кадровите военнослужещи.

Чл. 11.

(1) Длъжностите, определени за заемане от випускниците на военните училища у нас и в чужбина, се обявяват в отделни списъци по образец (приложение № 2).
(2) Длъжностите по ал. 1 при необходимост се актуализират по предложение на началника на Генералния щаб на Българската армия.

Преходни и заключителни разпоредби

§ 1. До изграждане на единния информационен фонд в Министерството на отбраната информацията за регистъра да се изпраща в по-горните инстанции и на магнитен носител.

§ 2. Условията, редът и сроковете за изготвяне на регистъра на вакантните длъжности в служба "Военна информация" се определят с отделен акт на министъра на отбраната.

§ 3. Тази инструкция се издава на основание чл. 62 от Правилника за кадрова военна служба и отменя Инструкция № 3 от 1999 г. за изготвяне на регистър на вакантните длъжности в Министерството на отбраната с образец на регистър на вакантните длъжности, обявена със заповед на министъра на отбраната № К-1426 от 16.VII.1999 г.

Приложение № 1
към чл. 10

УТВЪРЖДАВАМ:
МИНИСТЪР
НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
.....................
...................
(дата)


РЕГИСТЪР НА ВАКАНТНИТЕ ДЛЪЖНОСТИ
в Министерството на отбраната, в Българската армия и във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на отбраната

№ по ред Наименование на длъжността, ВП № на поделението и гарнизон Военно звание (минимално, пределно) Шифър за военно звание и заплата за длъжност Изисквания за образование, образователно- квалификационна степен и военна квалификация ВОС Предходни длъжности, от които може да се заеме Дата на овакантяване

I. ЗА ОФИЦЕРИ

1. ОРГАНИЗАЦИОННИ СТРУКТУРИ И АДМИНИСТРАТИВНИ ЗВЕНА В МО
2. ВТОРОСТЕПЕННИТЕ РАЗПОРЕДИТЕЛИ С БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ КЪМ МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА
3. ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
4. ПОДЕЛЕНИЯ ОТ КОМПЛЕКТА НА ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ
5. ГЛАВЕН ЩАБ НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
6. ПОДЕЛЕНИЯ, ПРЯКО ПОДЧИНЕНИ НА ГЛАВНИЯ ЩАБ НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
7. 1-ВИ АРМЕЙСКИ КОРПУС
8. СИЛИ ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ
9. 3-ТИ АРМЕЙСКИ КОРПУС
10. ГЛАВЕН ЩАБ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
11. ПОДЕЛЕНИЯ, ПРЯКО ПОДЧИНЕНИ НА ГЛАВНИЯ ЩАБ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
12. КОРПУС "ТАКТИЧЕСКА АВИАЦИЯ"
13. КОРПУС "ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА"
14. ГЛАВЕН ЩАБ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ
15. ПОДЕЛЕНИЯ, ПРЯКО ПОДЧИНЕНИ НА ГЛАВНИЯ ЩАБ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ
16. ВОЕННОМОРСКА БАЗА - ВАРНА
17. ВОЕННОМОРСКА БАЗА - БУРГАС

II. ЗА СЕРЖАНТИ (СТАРШИНИ)

1. ОРГАНИЗАЦИОННИ СТРУКТУРИ И АДМИНИСТРАТИВНИ ЗВЕНА В МО
2. ВТОРОСТЕПЕННИТЕ РАЗПОРЕДИТЕЛИ С БЮДЖЕТНИ КРЕДИТИ КЪМ МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА
3. ГЕНЕРАЛЕН ЩАБ НА БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ
4. ПОДЕЛЕНИЯ НА ЦЕНТРАЛНО ПОДЧИНЕНИЕ НА ГЕНЕРАЛНИЯ ЩАБ
5. ГЛАВЕН ЩАБ НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
6. ПОДЕЛЕНИЯ, ПРЯКО ПОДЧИНЕНИ НА ГЛАВНИЯ ЩАБ НА СУХОПЪТНИТЕ ВОЙСКИ
7. КОРПУС ЗА БЪРЗО РЕАГИРАНЕ
8. 1-ВИ АРМЕЙСКИ КОРПУС
9. 3-ТИ АРМЕЙСКИ КОРПУС
10. ГЛАВЕН ЩАБ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
11. ПОДЕЛЕНИЯ, ПРЯКО ПОДЧИНЕНИ НА ГЛАВНИЯ ЩАБ НА ВОЕННОВЪЗДУШНИТЕ СИЛИ
12. КОРПУС "ТАКТИЧЕСКА АВИАЦИЯ"
13. КОРПУС "ПРОТИВОВЪЗДУШНА ОТБРАНА"
14. ГЛАВЕН ЩАБ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ
15. ПОДЕЛЕНИЯ, ПРЯКО ПОДЧИНЕНИ НА ГЛАВНИЯ ЩАБ НА ВОЕННОМОРСКИТЕ СИЛИ
16. ВОЕННОМОРСКА БАЗА - ВАРНА
17. ВОЕННОМОРСКА БАЗА - БУРГАС

Приложение № 2
към чл. 11

УТВЪРЖДАВАМ:
МИНИСТЪР
НА ОТБРАНАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
.....................
.....................
(дата)

СПИСЪК
на длъжностите в Министерството на отбраната, в Българската армия и във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити към министъра на отбраната, определени за заемане от випускниците на военните училища у нас и в чужбина

№ по ред Наименование на длъжността, ВП № на поделението и гарнизон Военно звание (минимално, пределно) Шифър за военно звание и заплата за длъжност Изисквания за образование, образователно-квалификационна степен и военна квалификация ВОС Предходни длъжности, от които може да се заеме Дата на овакантяване

I. ЗА ВИПУСКНИЦИ НА ВОЕННИТЕ УЧИЛИЩА

1. ВВОУ "В. ЛЕВСКИ"
2. ВВВУ "Г. БЕНКОВСКИ"
3. ВВУАПВО "П. ВОЛОВ"
4. ВВМУ "Н. Й. ВАПЦАРОВ"

II. ЗА ВИПУСКНИЦИ НА ВОЕННИТЕ АКАДЕМИИ

Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив