Инструкция № 3 от 2002 г. относно реда за снабдяване с твърдо гориво през отоплителен сезон 2002 - 2003 г.

МТСП и МЕЕР

Държавен вестник брой: 7

Година: 2003

Орган на издаване: МТСП и МЕЕР

Дата на обнародване: 06.03.2004

Чл.1.

С тази инструкция се определя редът за отпускане, снабдяване и разплащане на целевите помощи за отопление за лицата и семействата, правоимащи по смисъла на чл.15 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, отопляващи се с твърдо гориво през отоплителен сезон 2002 - 2003 г.


Чл.2.
(изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)

Дирекциите "Социално подпомагане" приемат молби-декларации за отпускане на целева помощ на основание чл.15 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане от лицата, отопляващи се с твърдо гориво, считано от 1 септември 2002 г.


Чл.3.

(1) (изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.) Директорът на Дирекция "Социално подпомагане" издава заповедта, с която се разрешава отпускане на помощта, в два еднообразни екземпляра.
(2) (изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.) Екземпляр от заповедта се подпечатва с печата на съответната Дирекция "Социално подпомагане" и се връчва на правоимащото лице срещу подпис заедно с три еднообразни екземпляра приемателно-предавателен протокол по образец съгласно приложението.
(3) (изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.) При връчване на заповедта по ал.1 правоимащото лице се уведомява в писмена форма за номера от НДР и БУЛСТАТ на съответната Дирекция "Социално подпомагане".


Чл.4.
(изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)

Правоимащото лице представя заповедта за отпускане на целева помощ на избран от него дистрибутор на твърдо гориво заедно с трите екземпляра на приемателно-предавателния протокол.


Чл.5.
(изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)


(1) При предоставянето на горивото дистрибуторът съставя приемателно-предавателен протокол (по образец съгласно приложението) и фактура за предоставеното твърдо гориво на стойност 150 лв. (с включен ДДС).
(2) Фактурата и приемателно-предавателният протокол се издават на името на правоимащото лице, подписват се от него и следва да отговарят на изискванията на Закона за счетоводството и Закона за данък върху добавената стойност.
(3) Във фактурата задължително се вписва и номерът на заповедта на директора на Дирекция "Социално подпомагане" за отпускане на помощта.
(4) На правоимащото лице се предоставя оригиналът на фактурата и един екземпляр от приемателно-предавателния протокол (останалите два екземпляра от него остават при дистрибутора).



Чл.6.
(отм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)


Чл.7.

(1) (изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.) Дистрибуторът изпраща в съответната Дирекция "Социално подпомагане" заявка за превеждане на сумите по издадените фактури до 5-о число на месеца, следващ този, през който е предоставено твърдото гориво.
(2) (изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.) Към заявката по ал.1 се прилагат:
1. опис на издадените фактури;
2. заверено копие от издадените фактури;
3. екземпляр от приемателно-предавателните протоколи.


Чл.8.
(изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)

Дирекция "Социално подпомагане" извършва проверка на представения опис и изготвя обобщена справка за заявените средства и заявка за 20 на сто от сумата, които изпраща в Агенцията за социално подпомагане до 10-о число на месеца, през който са получени заявките по чл. 7.


Чл.9.
(изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)

Агенцията за социално подпомагане превежда заявените от Дирекзция "Социално подпомагане" средства в 5-дневен срок от получаване на заявката.


Чл.10.
(изм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)

Дирекция "Социално подпомагане" превежда на дистрибуторите сумите по чл.9 по банков път в 3-дневен срок от получаването им.


Чл.11.
(отм.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)


Чл.12.

Неразплатените суми към дистрибуторите до 31.XII.2002 г. се погасяват до 28.II.2003 г., а разплащането на дължимите суми за 2003 г. се извършва до 30.IV.2003 г.

Допълнителна разпоредба

§ 1. По смисъла на тази инструкция "дистрибутор" е всеки търговец, който извършва продажби на дребно на твърдо гориво на територията на страната.

Заключителна разпоредба

§ 2. Инструкцията се издава на основание § 3 от заключителната разпоредба на ПМС No 183 от 2002 г. за изменение и допълнение на Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане, приет с Постановление No 243 на Министерския съвет от 1998 г. (ДВ,бр.81 от 2002 г.).
Министър на труда и социалната политика: Лидия Шулева
Министър на енергетиката и енергийните ресурси: Милко Ковачев

Приложение към чл. 3, ал.2

ПРИЕМАТЕЛНО-ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ

Днес,........... (дата) 200.. г., .................................. (трите имена на представителя на фирмата), представител на фирма ............................................ БУЛСТАТ................, No от НДР .............. предаде на ................................. (трите имена на правоимащото лице), ЕГН..............., л.к. No ..........., изд. на ..............., адрес ...................., ............ (количество) ......................... (вид твърдо гориво) на стойност ...............лева.
(зал.,ДВ,бр.7 от 2003 г.)
Приел: ....................... (подпис)
Предал: ...................... (подпис и печат)

Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив