Инструкция № 2 за условията и реда,при които специализираните служби по наркотичните вещества към МВР оказват съдействие на националната служба по наркотичните вещества към МЗ при осъществяване на контролната им дейност

МЗ

Държавен вестник брой: 88

Година: 2004

Орган на издаване: МЗ

Дата на обнародване: 20.02.2005


Раздел I
Общи положения

Чл.1. С тази инструкция се уреждат условията и редът, при които специализираните звена по наркотичните вещества към Министерството на вътрешните работи оказват съдействие на специализираните служби към Министерството на здравеопазването при осъществяване на контрол върху дейностите с наркотични вещества и техните препарати при запазване на тяхната независимост и функции, определени в действащото законодателство.

Чл.2. Съдействието по тази инструкция се осъществява както между националните, така и между регионалните структури към Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването по чл.1.

Чл.3.
(1) Общото ръководство и контрол при оказване на съдействие от специализираните служби по наркотичните вещества към Министерството на вътрешните работи на специализираните звена към Министерството на здравеопазването се осъществява от министъра на вътрешните работи и министъра на здравеопазването в съответствие с техните компетенции и действащото законодателство.
(2) На териториално ниво съдействието се осъществява чрез директорите на териториалните служби на Министерството на вътрешните работи и директорите на районните центрове по здравеопазване.


Раздел II
Условия и ред за оказване на съдействие

Чл.4.
(1) Инспекторите към районните центрове по здравеопазване при планирани от тях проверки и при необходимост могат да поискат съдействие от ръководителите на съответните структурни звена на Министерството на вътрешните работи.
(2) Искането по ал. 1 е писмено.

Чл.5. При неспазване изискванията на чл.24 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП) за осигуряване достъп до документацията и помещенията за производство, преработване, търговия и съхраняване на наркотични вещества и техните препарати от лицата по чл.32 ЗКНВП съдействие при проверката се оказва от служител от съответното структурно звено на Министерството на вътрешните работи.

Чл.6.
(1) При извършване на проверки и провеждане на специализирани полицейски операции органите на Министерството на вътрешните работи могат да искат съдействие от дирекция "Национална служба по наркотичните вещества" към Министерството на здравеопазването и районните центрове по здравеопазване.
(2) В операциите по ал. 1 могат да участват експерти от дирекция "Национална служба по наркотичните вещества" към Министерството на здравеопазването и инспекторите по наркотични вещества от районните центрове по здравеопазване.

Чл.7. При получен сигнал за нарушения при извършване на дейности с наркотични вещества и техните препарати органите на Министерството на вътрешните работи и Министерството на здравеопазването могат да извършват съвместни проверки.


Заключителна разпоредба


Параграф единствен. Тази инструкция се издава на основание чл.41 от Наредбата за условията и реда за издаване на лицензии за дейности с наркотични вещества за медицински и ветеринарномедицински цели от приложения № 2 и 3 към чл.3, ал. 2 от Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, приета с ПМС № 199 от 2000 г. (ДВ, бр. 81 от 2000 г.).
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив