Издаване на удостоверение за придобита правоспособност по медицинска професия и образец на молба

 

Удостоверения за придобита правоспособност по медицинска професия (лекар, стоматолог, фармацевт, медицинска сестра, акушерка и всички останали професии, придобити в медицински колеж или в медицинско училище със съответното наименование) се издават след подаване на лична молба до дирекция "Диагностична и лечебна дейност" към Министерство на здравеопазването, като се посочва начина на получаване на документа - по пощата на посочения в молбата адрес или в Приемната на Министерство на здравеопазването на бул. "Стамболийски" № 39.

Срокът за издаване на удостоверението е до 30 дни след представяне на следните документи в канцеларията на МЗ:

  1. Молба
  2. Диплома/и (свидетелство) за придобито медицинско образование и диплома или свидетелство за придобита специалност (ако има такава)
  3. Документ за трудов стаж (удостоверение, справка или препис-извлечение от трудовата книжка, издадено от последната месторабота с изчислен към съответната дата общ стаж по медицинската професия и потвърждение, че не са налагани наказания и не е отнемана правоспособността)

Удостоверенията се изготвят от отдел "ОКМДК" към дирекция "Диагностична и лечебна дейност", а справки могат да се правят на тел. 93-01-307.

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив