Заповед № РД-09-256 от 28.04.2006 г. за ограничаване и ликвидиране на инфлуенца А по птиците (Отм. ДВ бр. 14/2007)

МЗГ

Държавен вестник брой: 14

Година: 2007

Орган на издаване: МЗГ

Дата на обнародване: 20.02.2007

На основание чл.49, ал. 1 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и във връзка с предприети мерки от ветеринарните служби на Република Италия, Република Словения, Република Австрия, Федерална република Германия, Република Франция, Република Унгария, Република Хърватска, Република Гърция, Кралство Швеция, Кралство Дания и Конфедерация Швейцария за ограничаване и ликвидиране на инфлуенца А по птиците нареждам:
1. Забранявам вноса от 3-километровата предпазна и 10-километровата надзорна зона около възникналите огнища на инфлуенца по птиците в Република Италия, Република Словения, Република Австрия, Федерална република Германия, Република Унгария, Република Хърватска, Република Гърция, Кралство Швеция, Кралство Дания и Конфедерация Швейцария на:
а) живи птици (домашни и диви);
б) разплодни яйца;
в) месо и месни продукти от птици (домашни и диви), непретърпели термична преработка, гарантираща унищожаването на вируса на инфлуенцата;
г) пера и технически продукти, добити от птици (домашни и диви), необработени по начин, гарантиращ унищожаването на вируса на инфлуенцата;
д) сурови храни, предназначени за домашни любимци, добити от птици.
2. Забранявам вноса на ваксинирани срещу инфлуенца живи птици, разплодни яйца и еднодневни пилета от Република Франция.
3. Здравният ветеринарен сертификат за внос в Република България да съдържа думите "пратката от живи птици, еднодневни пилета и яйца за разплод произхожда от стопанства, в които не се извършва ваксинация срещу инфлуенца".
4. Прясно месо от птици, мляно месо и птичи продукти, добити от ваксинирани птици, се разрешева при условие, че са добити от птици, изследвани преди експорта и показали отрицателен резултат за високопатогенна инфлуенца и произхождащи от стопанства, инспектирани от официален ветеринарен лекар 48 часа преди експорта за Република България.
Настоящата заповед отменя заповед № РД-09-129 от 25.II.2006 г. и заповед № РД-09-140 от 2.III.2006 г.
Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба.

Заповедта влиза в сила след обнародването й в "Държавен вестник".

Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив