Заповед № РД-09-193 от 16 април 2004 г. за временна забрана на вноса на сьомга уловена в акваторията на Балтийско море (Отм. ДВ бр. 14/2007)

МЗГ

Държавен вестник брой: 14

Година: 2007

Орган на издаване: МЗГ

Дата на обнародване: 20.02.2007

На основание чл.49 от Закона за ветеринарномедицинската дейност и във връзка с получена официална информация от Ветеринарната администрация при Министерството на храните, земеделието и рибното стопанство на Кралство Дания за установени повишени нива на диоксини при улов на сьомга в Балтийско море нареждам:
1. Временно забранявам вноса на уловена в акваторията на Балтийско море сьомга.
2. При внос от страни - членки на ЕС, в глава VI. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ГАРАНЦИИ на ветеринарния здравен сертификат за рибни продукти и продукти от аквакултури, предназначени за внос от страни - членки на ЕС, в Република България, да се съдържа задължително текст с допълнителна гаранция на български и английски език, както следва:
"Аз, долуподписаният официално упълномощен ветеринарен лекар или инспектор, удостоверявам, че сьомгата, описана по-горе, не е била уловена в акваторията на Балтийско море."
Допълнителната гаранция при текст на английски език е, както следва:
"I the undersign official veterinarian or inspector certify that the salmon described above was not caught in the Baltic sea area."
3. При внос от страни, които не членуват в ЕС, в глава VI. ДОПЪЛНИТЕЛНИ ГАРАНЦИИ на ветеринарния здравен сертификат за рибни продукти и продукти от аквакултури, предназначени за внос от страни, които не са членки на ЕС, в Република България, да се съдържа задължително същият текст с допълнителна гаранция на български и английски език по т. 2.
4. При внос от десетте страни, които стават членки на ЕС от 1.V.2004 г. (Чехия, Полша, Унгария, Словакия, Словения, Латвия, Литва, Естония, Кипър и Малта), трябва да има допълнителна гаранция на сертификата за рибни продукти и продукти от аквакултури, съдържаща задължително текста с допълнителната гаранция на български и английски език по т. 2. Ветеринарният здравен сертификат от тези десет страни, които стават членки на ЕС от 1.V.2004 г., трябва да бъде до 30.IV.2004 г. по образеца на страната износител, а след тази дата трябва да бъде по образеца и с декларацията, описан в т. 2.
Контрола по изпълнението на заповедта възлагам на генералния директор на Националната ветеринарномедицинска служба.
Заповедта влиза в сила от датата на обнародването й в "Държавен вестник".

Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив