Съв­куп­ност­та от оби­чаи и нор­ми, ко­и­то ут­вър­ж­да­ват мо­ра­ла и нрав­с­т­ве­ност­та в об­щес­т­во­то. На Д.н. про­ти­во­ре­чат пор­ног­раф­с­ки­те изоб­ра­же­ния и тек­с­то­ве, про­ти­во­дър­жав­ни­те ло­зун­ги, зна­ци­те и ри­сун­ки­те, ко­и­то ос­кър­бя­ват ръ­ко­вод­ни или длъж­нос­т­ни ли­ца, ра­сис­т­ки­те ло­зун­ги, хит­ле­ро­фа­шис­т­ки­те зна­ци и сим­во­ли, кле­ве­та­та на кон­ку­рен­та и др.

В ня­кои стра­ни ка­то про­ти­во­ре­ча­щи на Д.н. се смя­тат ан­ти­ре­ли­ги­о­з­ни­те ло­зун­ги (в дър­жа­ви­те от Лат.Аме­ри­ка, араб­с­ки­те стра­ни, Ва­ти­ка­на и др.), ци­о­нис­т­ки­те ем­б­ле­ми и зна­ци (в ис­лям­с­ки­те стра­ни) и т.н. Ос­нов­но­то изис­к­ва­не при ре­гис­т­ри­ра­не на търг. мар­ки е да не про­ти­во­ре­чат на Д.н., ко­е­то в раз­лич­ни­те за­ко­но­да­тел­с­т­ва се фор­му­ли­ра бук­вал­но (Лих­тен­щайн, Мо­на­ко и др.) или в по-раз­гър­на­ти фор­му­ли­ров­ки (напр. "да не про­ти­во­ре­чат на об­щес­т­ве­ния ред и мо­ра­ла").

Реклама и насърчаване на продажбите; проф. Доганов, доц. Дуранкев; С-я; 1995

 

Предложи
корпоративна публикация
Валутни курсове
капиталов пазар
Купува Продава БНБ
EUR1.9560 1.9560 1.9558
USD1.5915 1.5924 1.8166
GBP2.4796 2.4887 2.2793
от 00:24 08 Май 2024 повече »
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
Димитър Манолов: Кризата в Германия ще се отрази на целия Евросъюз По време на шествието по случай Международния ден на труда – 1 май – президентът на КТ “Подкрепа” Димитър Манолов призна пред репортер на БНР, че...