Декларация на Тридесет и деветото Народно събрание на Република България за подкрепа на членството на България в Европейския съюз от 1 януари 2007 г.

НС

Държавен вестник брой: 55

Година: 2004

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 26.06.2004

Ние, народните представители от Тридесет и деветото Народно събрание на Република България,
Потвърждавайки отново, че безусловен стратегически приоритет на Република България е членството в Европейския съюз от 1 януари 2007 г.;
Отчитайки съдбовността на направения избор и необходимостта от завършване на реалните реформи в страната, свързани с членството в Европейския съюз;
Като приветстваме приключването на преговорите с Европейския съюз, предшествани от подаванто на молба за членство през 1995 г. от правителството на Демократичната левица, започнати и водени от правителството на Обединените демократични сили и завършили при правителството на Националното движение Симеон Втори и Движението за права и свободи, и като подчертаваме увереността в собствените ни сили на общество, способно да формулира, отстоява и довежда до успешен край общонационални стратегически приоритети, за което са полагали усилия всички български институции;
Като осъзнаваме необходимостта от продължаване на реформите в страната с цел постигане на европейските стандарти;
Отчитайки силата на общата ни воля и решимост да доведем докрай подготовката на страната за членство в Европейския съюз в интерес на добруването на всички българи и на основание чл.86, ал. 1 от Конституцията на Република България

ДЕКЛАРИРАМЕ:

1. Ръководени от интересите на България и отговорността ни като народни избраници да продължим дейността, насочена към неотклонното изпълнение на поетия пред българските граждани ангажимент в срок да приемем цялото необходимо законодателство, въвеждащо постиженията на правото на Европейския съюз в националния правен ред.
2. Като продължение на подкрепата от всички политически сили за промените в Конституцията на Република България от септември 2003 г. и съобразявайки се изцяло и единствено с обществения интерес, да ускорим реформата в съдебната система за достигане на най-добрите практики в страните - членки на Европейския съюз, и с Европейската конвенция за правата на човека.
3. Призоваваме правителството да засили подготовката на страната за членство в Европейския съюз и да информира Народното събрание за осъществяването й, за да може България своевременно и компетентно да бъде подготвена за успешно членство.
Убедени сме, че България се намира в края на един дълъг път. Решени сме да извървим и последните стъпки от този път и от 1 януари 2007 г. да тръгнем като равноправни партньори на Австрия, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Естония, Ирландия, Испания, Италия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Словакия, Словения, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Чехия и Швеция за изграждане на силна и благоденстваща Европа, в която България да заеме своето достойно място.

Декларацията е приета от ХХХIХ Народно събрание на 17 юни 2004 г. и е подпечатана с официалния печат на Народното събрание.

Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив