Декларация на Народното събрание на Република България относно пълноправното членство на Република България в Европейския съюз от 1 януари 2007 г.

НС

Държавен вестник брой: 80

Година: 2006

Орган на издаване: НС

Дата на обнародване: 03.10.2006

Ние, народните представители в Четиридесетото Народно събрание на Република България,
като подчертаваме:
значението на приетата на 14 юли 2005 г. Декларация за основните приоритети на Четиридесетото Народно събрание на Република България и на Декларацията от 14 юли 2006 г. за успешно приключване на процеса на пълноправно членство на Република България в Европейския съюз;
постигнатия от Република България значителен напредък в осъществяването на мерките, предвидени в Плана за действие за изпълнение на препоръките от Мониторинговия доклад на Европейската комисия от 16 май 2006 г.;
констатацията на Европейската комисия в доклада й от 26 септември, че на 1 януари 2007 г. България ще бъде в състояние да осъществява правата и задълженията на пълноправен член на Европейския съюз,
заявяваме следното:
1. Членството на България в Европейския съюз от 1 януари 2007 г. е резултат от общата воля и от усилията през последните 17 години на българския народ, на държавните институции и на представителите на гражданското общество за постигане на националните цели.
2. Народното събрание във взаимодействие с другите държавни институции ще продължи с неотслабващо темпо работата в областите на съдебната реформа, борбата с корупцията и организираната престъпност, селското стопанство, авиационната безопасност и създаването на административен капацитет за усвояване на европейските фондове и чрез методите на парламентарния контрол ще съдейства за утвърждаване на резултатите на провежданите реформи и на тяхната необратимост.
3. Очакваме след констатациите на доклада на Европейската комисия от 26 септември в срок да приключат всички оставащи ратификационни процедури, за да влезе в сила договорът за разширяване.
4. Нашата цел е след 1 януари 2007 г. като пълноценен член на Европейския съюз да допринасяме за стабилността и за засилването на Съюза и за оползотворяване възможностите, които членството предоставя за подобряването на живота на българските граждани.

Декларацията е приета от 40-то Народно събрание на 27 септември 2006 г. и е подпечатана с официалния печат на Народното събрание.

Председател на Народното събрание:
Георги Пирински

Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив