Декларация за притежаванo МПС, без лек автомобил

 

Тази декларация се подава също по реда на чл. 54,ал. 1 от ЗМДТ от собствениците на МПС, различно от лек автомобил. Подава се ДП/ТДД по постоянен адрес, съответно седалище на собственика, в двумесечен срок от придобиването на МПС и то само ако МПС е регистрирано за движени по пътната мрежа в страната.

Внимание: Когато се придобие МПС, което не е регистрирано за движение в страната, 2-месечният срок започва да тече от момента на извършване на регистрация. В случай, че собственикът няма постоянен адрес, съответно седалище, на територията на страната, декларацията се подава в ДП/ТДД по месторегистрация на превозното средство.

Собствениците на товарни автомобили с технически допустима максимална маса над 12 тона, следва да подават нова декларация, в срок от 01.01.2005 г. до 31.03.2005 г., в която посочват технически допустимата максимална маса, допустима максимална маса, определена от компетемтен орган, броя на осите и вида на окачването им, както и данни от свидетелството им за регистрация на превозното средство, част 1.

Това се налага поради промяна на методиката на изчисление на данъка върху превозните средства от 01.01.2005 г. За тези, които придобият товарен автомобил с технически допустима максимална маса над 12 тона през течение на годината и в случай, че същият е регистриран за движение, посочват тези данни в декларацията, която следва да подадат в 2-месечен срок от регистрацията на автомобила за движение.

Декларацията може да се подаде само от един от съсобтвениците.

 

Вимание: При спиране от движение, кражба и унищожаване на превозното средство, делкларация не се подава. При подаване на декларация следва да представите документ за платен данък при придобиването на декларираното МПС.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив