Декларация за придобит нежилищен имот от предприятия

 

Предприятия, които придобият нежилищен имот или получат учредено право на ползване върху такъв имот, подават декларация по чл. 17,ал. 1 от ЗМДТ в общината по местонахождение на имота. Декларацията се подава в 2-месечен срок, като в нея се посочват вида на имота, точното му местонахождение, отчетната стойност и другите обстоятелства, имащи значение за определянето на данъка, както и размера на дължимия данък.

При промяна на декларираните данни се подава нова декларация в 2-месечен срок от промяната. Поради факта, че собственикът на сграда, построена върху държавен или общински поземлен имот, е данъчно задължен и за този имот, то същият следва да подаде декларация по реда и сроковете на чл. 14, ал. 1 от ЗМДТ, в която да опише характеристиките му и след като данъчната администрация му съобщи данъчната оценка да запише същата в данъчната си декларация по чл. 17, ал. 1 от ЗМДТ.

Внимание:

При тези недвижими имоти данъчната администрация не изпраща съобщение с данъчна оценка и дължими данъци и такси, защото данъчно задълженото лице следва само да ги определели.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив