Земеделските машини влизат в София довечера*

05.12.2011 | 09:22
по статията работи:
Протестиращите зърнопроизводители имат готовност да останат в столицата до четвъртък
Земеделските машини влизат в София довечера*

Протестиращите земеделци ще влязат със 170 машини в София тази вечер (5 декемви) след 22 часа. Това съобщи заместник-председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов. По думите му фермерите имат готовност да останат с тракторите си в столицата до четвъртък, а ако не стигнат до споразумение с правителството, може и за по-дълго време.

Тракторите ще преминат през Ботевградско шосе, моста "Чавдар", "Дондуков" и ще стигнат до "Александър Невски". Ще се спазват всички закони и наредби на Столичната община относно провеждането на протестите, обеща Христов.

„Във вторник в 11.00 ч. ще се съберем на площада пред „Александър Невски". Ще има шествие, което ще премине покрай Народното събрание и ще стигне до Министерския съвет (МС). То ще бъде от 13.00 до 14.00 часа. След него ще се проведе митинг от 14 до 17 часа пред МС и след това ще се върнем обратно до „Александър Невски", каза още зам.-председателят на асоциацията на зърнопроизводителите, цитиран от Dariknews.bg.

Участващите в митинг шествието в София ще искат оставки, информира БНР. Според декларация на протестиращите "е недопустимо вицепремиер да се отказва от подписа си, да не се намерят възможности за диалог и да се използват предизборно хората, произвеждащи хляба на България".

Протестите продължават и по места. Дунав мост ще бъде блокиран за 2 часа - от 12 до 14 часа. Протестиращите ще затворят Лесово за 2 часа, а Капитан Андреево - за 4 часа.

* Информацията е допълнена в 10:30 часа.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...