Плевнелиев: Президентът ще бъде избран без гласовете на ДПС

23.10.2011 | 22:41
по статията работи:
В НДК се провеждат пресконференциите на партиите след изборите
Плевнелиев: Президентът ще бъде избран без гласовете на ДПС

В Международния пресцентър в НДК се провеждат пресконференциите на партиите, участвали в провелите се днес избори "2 в 1" за президент и вицепрецидент и местни органи на управление.

Пресконференцията на първата партия по резултати - ГЕРБ, започна в 22:45 часа.

"От 27 области в страната само в 3 няма да отидем на балотаж". Това заяви председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов. "В останалите 24 области отиваме на балотаж или са спечелени на първи тур", добави Цветанов. "Този вот е вот на доверие и това трябва да бъде уважено от всички наши опоненти", заяви Цветан Цветанов.

img_3410_800

Снимка: Econ.bg

"ГЕРБ показа, че е една силна структура, но и с кауза за модерна България", каза кандидатът за президент Росен Плевнелиев.

"Гордея се, че докато някои говорят за страх ние констатираме висока избирателна активност. Няма да влизаме в уговорки с ДПС, но ще се борим за всеки глас на избирателите", посочи Плевнелиев. "За първи път българският президент ще бъде избран без гласовете на ДПС", допълни той. (Коментара на Ахмед Доган по темата може да прочетете тук).

"Хората очакват да работим здраво и бързо", каза кандидатът за кмет на София Йорданка Фандъкова. "Партньорството с правителството гарантира развитието на София и очаквам подкрепата от страна на кабинета да продължи", посочи Фандъкова.

"Трябва да бъдем много активни и сме". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му Европа е в много тежко икономическо състояние. "Благодарен съм на българите, че разбраха и с този си вот ни убедиха, че трябва да харчим толкова, колкото изкарваме, за да бъдат следващите поколения истински европейци. Имаме много добра избирателна активност, която прави изборите легитимни", допълни премиерът.

"Ако не беше царят, кой щеше да знае Кунева, ако не беше Първанов, кой щеше да знае Калфин? Знам как да пазя дистанция, няма да се обръщам към Плевнелиев, когато спечели. Ще разговарям с него така, както говоря с Първанов. Стига с лицемерните въпроси!", обърна се премиерът към журналистка по повод нейния въпрос дали ще оказва влияние на Росен Плевнелиев, ако стане президент.

Какво казаха на своята пресконференция представителите на БСП, може да прочетете тук.

Използвана е информация на БТА, БГНЕС и iNews.bg

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 29.04   1672 г. – Армията на Луи XIV напада Холандия. 1770 г. – Джеймс Кук акостира край днешния Сидни (Австралия) и нарича залива Ботани 1859 г. – Започва...