Шумен може да посрещне зимата на студено

07.10.2011 | 13:30
по статията работи:
"Булгаргаз“ иска несъстоятелност за местното топлофикационно дружество
Шумен може да посрещне зимата на студено

Хората в Шумен вероятно ще останат без отопление с парно тази зима. Причината за това е, че общественият доставчик на синьо гориво "Булгаргаз" е внесъл искане в шуменския окръжен съд за обявяване на дружеството в несъстоятелност. То дължи 18 млн. лв. на доставчика на газ, плащания не са правени от 6 години.

Подали сме молба в окръжния съд да бъде задействана такава процедура, а от там нататък действията на съда не ги знам и не мога да ги коментирам, каза шефът на "Булгаргаз" Димитър Гогов. Той припомни, че информирал за намеренията на обществения доставчик на заседанието на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) миналата седмица.

Конкретна цифра за дълговете на шуменската топлофикация не беше посочена, а на въпроса дали възлизат на 18 млн. лв., газвовият шеф отговори:  Приблизително, точна цифра не мога да цитирам, защото не я помня наизуст.

Запитан дали стъпките, предприети от "Булгаргаз", означават, че няма да има парно в Шумен тази зима, Гогов той заяви, че "поне логично не би трябвало". По думите му това дружество не би трябвало да функционира, то не е в състояние да изпълнява задълженията си.

Евентуален компромис оттук насетне зависи от собственика на топлофикационното дружество, а не само от "Булгаргаз". Въпреки това заявка за плащане на газовия дълг от страна на дружеството не е правена, информира Dariknews.bg.

Вчера окръжният съд в Шумен е образувал дело по искане на "Булгаргаз" за обявяване на шуменската топлофикация в несъстоятелност. Пред Дарик радио председателят на съда Нели Батанова съобщи, че на 4 октомври е постъпила молба от газовото дружество, с която се иска ТЕЦ-ът да бъде обявен в несъстоятелност.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.03   1413 г. – Хенри V става крал на Англия. 1792 г. – Законодателното събрание на Франция официално одобрява използването на гилотината за екзекутиране. 1808 г....