Днес избират новия директор на МВФ

28.06.2011 | 11:31
по статията работи:
Като кандидатура с най-големи шансове се сочи тази на френския министър на финансите Кристин Лагард
Днес избират новия директор на МВФ

Управителният съвет на Международния валутен фонд се събира днес, за да избере нов генерален директор. Като кандидатура с най-големи шансове се сочи тази на френския министър на финансите Кристин Лагард, съобщава БНР.

Въпреки сърцатите кампании на претендентите Кристин Лагард и мексиканеца Агустин Карстенс, проучванията сочат, че 55-годишната амбициозна финансистка с лекота ще получи необходимата подкрепа.

Състезанието бе и ожесточено, защото развиващите се страни настояваха процесът да се основава на квалификацията на кандидатите, а не на традиционния приоритет на националността. Определящ днес ще е гласът на Съединените щати, които все още се въздържат от изявление. Очаква се подкрепа заради традицията, според която американци заемат пост номер 2 във фонда и председателството на Световната банка.

Влиятелните Япония и Китай също пазят дисктерност, но управителят на китайската централна банка посочи, че Пекин е изразил "пълна подкрепа" за Лагард.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 07.05   558 г. – куполът на катедралата Света София в Константинопол се срутва. Тогавашният император Юстиниан I нарежда реконстукция. 1099 г. – Кръстоносците достигат...