Пороен дъжд наводни София

05.08.2010 | 18:05
по статията работи:
По-засегнати от дъжда са терминал 1 на летище София, филхармонията и магазин "Бриколаж" - в кв. "Младост".
Пороен дъжд наводни София

Пороен дъжд наводни за минути централните софийски улици, предаде БГНЕС.

Кръстовището на улиците "Княз Борис I" и "Денкоглу" беше непроходимо. Шахтите, разположени на кръстовището, са запушени, заради което при всеки дъжд се образува огромна ловка. На пешеходците им се наложи да заобикалят около 10 метра, за да успеят да пресекат на отсрещния тротоар.

Трамваите чакаха отводняването на бул. "Шипченски проход", за да продължат по маршрутите си. Причината е наводнен участък в района на спирка "Цветан Лазаров". Там мотрисите минават бавно заради наводнен участък. От Центъра за градска мобилност уточниха, че градският транспорт в столицата се движи с около 7-8 минути закъснение.

Дванадесет сигнала за наводнения вследствие на обилния дъжд са получени в пожарната в София. Това съобщиха за Агенция "Фокус" от ГД "Пожарна безопасност и спасяване" към МВР. На половината от наводнените обекти са изпратени екипи на пожарната. По-късно ще бъдат изпратени екипи и на останалите.

По-засегнати от дъжда са терминал 1 на летище София и магазин "Бриколаж" - в кв. "Младост".

Обилният дъжд е засегнал подземните помещения на филхармонията. Водата не е засегнала сцената или залата. Екип на пожарната се е отзовал веднага на сигнала за наводнението и филхармонията вече е отводнена.

Огромно задръстване се е образувало по столичния булевард "П. К. Яворов". Километрична колона от автомобили има в отсечката от Телевизионната кула до Румънското посолство. Движението е натоварено и в двете посоки, колите се придвижват бавно. Задръстване има в района на Семинарията.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...