Легендите от AC/DC ще свирят тази вечер в София

14.05.2010 | 09:03
по статията работи:
Около 50 000 фенове се очаква да посетят концерта. Въведени са ограничения за движението на МПС в района на Националния стадион "Васил Левски"
Легендите от AC/DC ще свирят тази вечер в София
Прикачени документи

Легендарната австралийска рок група АС/DC ще изнесе дългоочакван от българските си почитатели концерт тази вечер на Националния стадион "Васил Левски" в София.

Очаква се шоуто да бъде посетено от около 50 000 фенове. AC/DC ще излязат на сцената около 21:00 часа и ще представят между 15 и 18 песни. Ще ги подгряват българите от "Конкурент". Билети за концерта все още могат да се намерят, но само такива за терена на стадиона с цена 75 лева.

AC/DC идват в София с огромно количество техника, превозвана в 60 тира. На практика музикантите си осигуряват всяко едно нещо за шоуто - сцената, осветлението, озвучаването, пироефектите. От българска страна е помощта всичко да бъде поставено на точното му място, уточнява Dariknews.bg.

Подгряващата рок група "Конкурент" ще излезе на сцената на Националния стадион около 19:30 часа. Бандата ще свири и пее около 30-40 минути, ще представи само свои песни, сред които и най-популярните си "Аз съм твоят конкурент", "Дай ми време", "Дай шанс". AC/DC са се спрели на "Конкурент", избирайки между десетина наши групи. Поискали са те да са им съпорт и на концерта в Букурещ. Вокалистът на бандата Емил Анчев казва: "Трябваха ни един, два дни, за да повярваме. Знаехме, че всичко е точно, но просто човек, когато му съобщят нещо такова, толкова голямо, хем го знае, хем не може да го асимилира. Всъщност на втория, третия ден вече знаехме, че всичко е на шест".

И макар досега "Конкурент" да са подгрявали групи като Whitesnake и Deep Purple, мнозина фенове на AC/DC се питат във форуми в интернет защо избраните са точно те. В социалната мрежа Facebook дори се появи група "Не искам "Конкурент" да подгрява AC/DC".

Вратите на Националния стадион "Васил Левски" ще бъдат отворени в 15:00 часа. Час по-рано публиката ще бъда пусната в така наречената буферна зона. За да се стигне до нея, ще се преминава през девет контролно-пропускателни пункта. Кой от тях към кой вход води ще може да се види от огромните информационни табла, монтирани около стадиона. На пунктовете всеки билет ще бъде сканиран със специално устройство, за да се установи дали е истински. Организаторите на концерта на AC/DC съветват да не се купуват билети от случайни хора в последния момент, за да не се попадне на фалшиви такива.

И още една система ще работи - чрез нея ще се следи трафикът през КПП-тата, за да се избегне струпването на много хора пред някои от тях. Феновете ще бъдат пренасочвани от по-натоварените входове, към по-малко натоварените. За сигурността им ще се грижат повече от 600 охранители, както и десетки полицаи.

За публиката на AC/DC ще има още достатъчно храни и напитки, както в буферната зона, така и на самия стадион. Поставени са и достатъчно количество химически тоалетни. В специални павилиони ще се продават различни продукти, свързани с легендарната група - тениски, шапки, ключодържатели. За първи път на Националния стадион "Васил Левски" по време на концерт ще има и безплатен безжичен интернет.

Забранено е внасянето на фотоапарати, камери и професионални записващи устройства, съобщи Дневник.bg.

Билетите от всички ценови категории са безплатни за деца до 10 години, но родителят трябва да представи документ за точната възраст - акт за раждане или ученическа карта, както и попълнена декларация (може да я изтеглите от прикачения файл след статията).

Лица до 18 г. ще се допускат само с родител или придружител.

Заради шоуто ще бъде въведена временна организация на движението в района около Националния стадион "Васил Левски".

От 8.00 ч. на 14 май до демонтажа на сцената на 15 май се забраняват престоят и паркирането около Националния стадион "Васил Левски", а до 6.00 часа на 15 май - паркирането на моста пред Националния стадион "Васил Левски" с изключение на товарните автомобили, обслужващи концерта.

Забраняват се престоят и паркирането на пешеходния мост на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" срещу езерото "Ариана", на ул. "Митрополит Кирил Видински" между бул. "Драган Цанков" и ул. "Йосиф Петров".

На 14 май се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" между площад "Орлов мост" и бул. "Драган Цанков" - в посока към "Орлов мост" от 7.00 до 24.00 часа, с изключение на автобусите на градския транспорт, а от 16.00 до 20.00 часа включително и за тях; в посока към бул. "Драган Цанков" от 16.00 до 24.00 часа с изключение на автобусите на градския транспорт;

Забранява се влизането на пътни превозни средства в двете посоки от 16.00 до 24.00 часа по ул. "Гурко" между бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" и бул."Васил Левски" с изключение на автобусите на градския транспорт.

От 16.00 до 20.00 ч. на 14 май се променят и маршрутите на автобусните линии с номера 72, 75, 76, 114, 204 и 604 в посока към "Орлов мост". Автобусите по линия с номер 72 ще се движат от бул. "България", по ул. "Фритьоф Нансен", бул. "Васил Левски", ул. "Шипка", и от бул."Евлоги и Христо Георгиеви" по маршрута си, маршрутът на автобусна линия с номер 75 се скъсява до Военната академия. Автобусите по линиите с номера 76, 204 и 604 ще се движат от бул. "България", по ул. "Фритьоф Нансен", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и оттам по маршрута си, автобусната линия с номер 114 - от бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Гурко", бул. "Васил Левски", бул. "Цар Освободител", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си.

С удължено работно време до 1.00 ч. на 15 май ще са трамваите по линия с номер 10, тролейбусите по линии с номера 5 и 11, както и автобусите по линиите с номера 76, 94, 280, 213, 214 и 604.

До 1.00 часа на 15 май 2010 г. ще работи и метрото.

Закрива се паркинг „синя зона" и „служебен абонамент" за времето и на местата около Националния стадион „Васил Левски".

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...