Държавата на път да се откаже от услугите на "Краун Ейджънтс"

28.04.2010 | 15:00
по статията работи:
Според финансовия министър Симеон Дянков работата на британската фирма е можела да бъде много по-добра
Държавата на път да се откаже от услугите на "Краун Ейджънтс"

Директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов подкрепи идеята договорът с фирма "Краун Ейджънтс" да бъде прекратен. Според Танов за работата на фирмата не си заслужава държавата да плаща.

Не знам преди какво е правила "Краун Ейджънтс", но откакто аз съм агенцията мисля, че сумата, която получават, е доста сериозна и не си заслужава да се плаща. Второто нещо, което съм дълбоко убеден, една частна фирма и след като е по договор и плащането по договор зависи от решението на правителството, в края на краищата този, който плаща, определя правилата.

Добре, досега не е ли имало контрабанда? Досега тази структура, която беше на агенцията, те не я ли видяха, че не е удачна и води до разточителство? Не видях тяхно предложение как да бъде оптимизирана, макар че готови решения... Защото много от европейските страни са си направили подходящата структура. Тези решения, които сме започнали от септември с актуализация на закона, те защо не предложиха да бъде променен и да настояват примерно да бъдат внесени тези промени, коментира Танов.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков заяви пред "Нова телевизия" по-рано, че "Краун Ейджънтс" имат договор, подписан от предишното правителство, до края на юни и оттам нататък вече той трябва да реша дали те да продължат да работят или просто, понеже така или иначе са направени реформите и в НАП, и в митниците, от които финансист номер едно е доволен и тези реформи сега започват да дават дивиденти, дали те вече са ни необходими.

"Така че всъщност в следващите десетина дни аз трябва да направя това решение. Договорът им, макар че е засекретен пак от предишното правителство, та не мога да кажа какъв е, но една доста солидна сума. И във време на криза трябва да се мисли дали тази сума трябва да одите там или да се използва за примерно по-добри машини по границата", обясни вицепремиерът, цитиран от Dariknews.bg.

Той допълни, че работата на "Краун Ейджънтс" е можела да бъде много по-добра, а на въпрос дали това означава, че договорът ще бъде прекратен, Дянков отговори: "Чакаме с нетърпение още няколко дни".

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Мъж е в бара, пие и изглежда навъсен. - Какво ти е на теб? – пита барманът. - Бях женен три пъти и три пъти станах вдовец. Барманът иска да знае подробности. - Ами, първата се отрови с...
На този ден 17.05   1395 г. – Обединени унгаро-влашки войски нанасят поражение на османската армия при Ровине, Влашко. 1498 г. – Корабите на Васко да Гама достигат до Индия. 1555...