Търсим лоби в ЕК за субсидия за инфраструктурата ни

16.03.2010 | 21:03
по статията работи: Апостол Апостолов
Продължават визитите на премиера с журналисти по инфраструктурни обекти, за които се смята, че има злоупотреби с пари
Търсим лоби в ЕК за субсидия за инфраструктурата ни

Визитите на премиера с журналисти по инфраструктурни обекти, за които се смята, че има злоупотреби с пари, продължават. След като Бойко Борисов се разходи днес до Белене, в четвъртък ще направи инспекция на 22-километров път някъде в планините. Мястото все още се пази в пълна тайна. Тази сутрин Борисов разкри, че пътят е бил фактуриран за 222 млн. лв.

Иначе премиерът за пореден път доказа на обществеността, че за него разстоянията не са пречка. Тази сутрин Борисов уважи конференция, посветена на борбата с корупцията в София. След това огледа набързо площадката на втората ни атомна централа в Белене и за пореден път потвърди, че реализацията на проекта няма да продължи само с руски пари и без наличието на европейски инвеститор. Вечерта пък отдели внимание на членове от ръководстовто на Европейската народна партия (ЕНП), отново в София. У нас на посещение пристигнаха председателят на партията Вилфред Мартенс и генералният секретар Антонио Лопес.

По време на едночасов разговор, на който са присъствали вицепремиерът Цветан Цветанов и заместник-председателят на ЕНП Румяна Желева, са били обсъдени възможностите ЕНП да лобира пред Европейската комисия (ЕК) за отпускане на 1,5 млрд. евро за ремонт на пътната инфраструктура у нас.

"Помолих нашите гости и партийни шефове в Брюксел да ни помогнат с лоби за субсидия и по този начин да смекчим кризата в България", заяви Борисов и допълни, че е посочил на посочил на Вилфред Мартенс елементарен пример, който доказва нуждата от ремонт на републиканските пътища. Премиерът е изтъкнал, че асфалтът в България е на средна възраст 30 години.

Гостите от своя страна са уверили Борисов, че гледат на България като на ключов фактор за поддържане стабилността на Балканите. На срещата е била обсъдена и темата за напредъка на страната в борбата с организираната престъпност.

Вилфред Мартенс използва възможността при посещението си у нас да направи презентация на книгата си "Боря се и превъзмогвам". Това се случи след срещата му с премиера Борисов на изискан коктейл в Археологическия музей в София.

Коментара на Бойко Борисов след срещата му с ръководителите на ЕНП може да чуете в аудиофайла по-долу.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...