Холандски евродепутат иска предпазна клауза за България

17.06.2009 | 11:26
по статията работи:
Франк Тимерманс ще настоява за налагането на клаузата, ако напредъка на двете страни в сферата на съдебната власт, не е достатъчно добър
Холандски евродепутат иска предпазна клауза за България

 

Холандският министър на европейските въпроси Франс Тимерманс е поискал от еврокомисаря за правосъдието Жак Баро да наложи предпазна клауза едновременно с предстоящото публикуване на докладите за Румъния и България, ако се установи, че напредъкът им е недостатъчен. Това съобщи БГНЕС, позовавайки се на информация на румънското издание "Нюзин" и писмо, подписано от холандския министър.

В документа, който се състои от две страници с дата 30 май, министър Тимерманс иска среща с еврокомисаря Баро, за да бъде специално проучено влиянието, което ще има прилагането на предпазни клаузи върху сътрудничеството в съдебната област, което вече съществува с България и Румъния.

Холандското правителство е взело решение да продължида оказва съдействие на двете държави в областта на съдебната реформа и подкрепя препоръката на Европейската комисия механизмът за сътрудничество и оценка да остане да действа докато бъдат изпълнени всички цели, се посочва в писмото. В сравнение с останалите доклади на Европейската комисия, докладът през това лято, чието публикуване изглежда, че ще бъде отложено за септември, се подготвя много по-напрегнато и ще представлява своеобразна равносметка за трите години на членство.

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 08.05   1559 г. – В Англия е приет Актът за супремацията, с който кралица Елизабет I става глава на Англиканската църква. 1794 г. – По време на Якобинска диктатура, за...