ЧЕЗ отнесе глоба от 500 хил. лв. заради тримесечното отчитане

01.04.2009 | 13:05
по статията работи:
ДКЕВР постанови удължаване на срока за преминаване към едномесечно отчитане с три месеца. ЧЕЗ ще изчака да получи решението на ДКЕВР и след това ще излезе с официално становище
ЧЕЗ отнесе глоба от 500 хил. лв. заради тримесечното отчитане

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) реши да наложи принудителна санкция на енергийното предприятие ЧЕЗ България, което не изпълнява решението й за въвеждане на едномесечно отчитане на електрическата енергия, съобщи ДКЕВР, цитирана от Агенция "Фокус".

С цел защита интересите на потребителите, със свои решения от октомври и декември миналата година, ДКЕВР постанови прекратяване на експериметналното тримесечно отчитане и постави на чешката компания срок до края на март 2009 г. за въвеждане на едномесечно отчитане на потребената енергия на всички нейни абонати.

След направена проверка експерти на регулатора са установили, че решенията не се изпълняват.

Въз основа на констатациите и в съответствие с действащото законодателство председателят на ДКЕВР е постановил налагане на две имуществени санкции от по 250 000 (двеста и петдесет хил.) лв., съответно за ЧЕЗ “Разпределение България” АД и ЧЕЗ “Електро България” АД.

ДКЕВР постанови и удължаване на срока за преминаване към едномесечно отчитане с три месеца. През това време от чешката енергийна компания трябва да предприемат всички мерки за стрикното спазване на условията, поставени от регулатора.

Очаква се окончателното решение на комисията да бъде взето в края на месец юни.

ЧЕЗ ще изчака да получи официалното решение на ДКЕВР по повод наложената принудителна санкция на дружеството. След като се запознае с него, компанията се надява да има възможност да проведе разговори с комисията за разясняване на евентуални въпроси, свързани с решението. След изявяване на ситуацията ЧЕЗ ще излезе с официално становище, съобщиха от дружеството.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 02.05   1494 г. – Христофор Колумб открива Ямайка. 1803 г. – САЩ купуват от Франция областта Луизиана. 1808 г. – Избухва Полуостровната война: Жителите на...