"Булгаргаз" ще доставя газ на "Кремиковци" още седмица

01.04.2009 | 09:12
по статията работи:
Работниците от комбината излизат на протест
"Булгаргаз" ще доставя газ на "Кремиковци" още седмица

"Булгаргаз" дава отсрочка за спирането на газ за "Кремиковци", каза изпълнителният директор на "Булгаргаз" Димитър Гогов, цитиран от БНТ. Снощи Гогов е бил помолен да отложат със седмица спирането на подаването на газ за "Кремиковци", защото един от кандидатите за комбината е поискал да бъде изчакан, за да каже окончателно решението си за комбината. Гогов е бил уведомен за това от министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров, предаде Дарик радио.

Днес металурзите от "Кремиковци" отново излизат на протест. Този път те ще поискат обяснение от ръководството на комбината защо спират доставките на газ и какво се случва с преговорите с единствения кандидат-инвеститор – бразилската компания CSN. Със синдикатите не е обсъждан вариант за преждевременно затваряне на комбината заради спиране на доставките на синьо гориво.

"Исканията си поставихме на предишни протести, сега ще искаме отговори какво се случва с операторите, защо се пристъпи към спиране на газа в „Кремиковци”, дали думите на министър Петър Димитров означават: или бразилците влизат, или няма да влезе никой в „Кремиковци” и се пристъпва към спиране. Също така приканваме държавата да вземе решение в краен случай, като най-голям кредитор, кредитът да отиде в капитал на „Кремиковци”, да оздравят завода и след това да го продадат в работещо положение на изгодна цена за всички"
, заяви синдикалистът от КТ „Подкрепа” Людмил Павлов.

На въпрос дали са обсъждали варианта, в който „Булгаргаз” спира доставките и „Кремиковци” спира да работи, Павлов заяви, че пред тях този вариант не е обсъждан, докато не дойде това писмо.

"От 23-ти досега се водеха преговори с бразилците, беше прието от страна на оперативното ръководство и синдика на „Кремиковци”, че договорът, който предлагат бразилците, са готови да го подпишат дори „Кремиковци” да работи на нулева печалба, дори на загуба, но да започне възстановяването на завода. До днес няма реален отговор от страна на бразилците. Четем в световните медии, че те са казали, че нямат интерес от „Кремиковци”, но официално все още не е дошло такова съобщение"
, подчерта още синдикалистът.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 14.05   1027 г. – Анри I е коронясан за крал на Франция. 1610 г. – Анри IV е убит и на трона застава 9-годишният му син Луи XIII. 1643 г. – Четиригодишният Луи...