Дете се обеси нелепо, пресъздавайки сцена от шоуто "Страх"

24.03.2009 | 15:40
по статията работи:
Мартин Маринов предложил на по-малките деца на площадката да участват в играта
Дете се обеси нелепо, пресъздавайки сцена от шоуто "Страх"


Момче на тринадесет години от Козлодуй е загинало при нелеп инцидент по време на игра на детска площадка, съобщиха от полицията във Враца, цитирани от Дарик радио. Съобщението е получено около 19,30 снощи в районното управление в града. Съобщено е, че на една от катерушките виси завързано за врата тяло на момче, Изпратеният на мястото патрул само установил смъртта на Мартин Маринов.

От първоначално събраните данни станало ясно, че момчето само предложило на по-малките деца на площадката да участват в игра, подобна на екстремното телевизионно шоу по Нова телевизия "Страх", по време на което хора преодоляват различни изпитания.

Като най-голям Мартин поискал пръв да демонстрира как ще се справи с изпитанието. Той се заключил за катерушката с метално въже за обезопасяване на велосипеди, като преди това го увил един път около врата си. Трагичният инцидент станал при опита на момчето да достигне захвърления наблизо ключ, за да се освободи от въжето.

Децата, играещи с него, разбрали, че става нещо нередно с приятеля им. Една част от тях се уплашили и избягали, а други се опитали да потърсят помощ, но когато възрастните се отзовали вече било късно за момчето.

От полицията във Враца допълват, че аутопсията на тялото на детето ще установява дали то е можело да бъде спасено или смъртта е настъпила веднага. По случая е започнато дознание.

"Нова телевизия изразява съжалението си във връзка с трагедията в Козлодуй и е съпричастна към болката на семейството на Мартин Маринов. Изпитанията, на които са подложени участниците в предаването "Страх", се изпълняват под строг контрол на специалисти и при изключителни мерки за сигурност. В епизодите на предаването многократно са отправяни предупреждения, че всяко имитиране на тези изпитания в други условия носи сериозна опасност за здравето и живота на хората. Идеята на "Страх” е да покаже положителните качества в една личност – сила на духа, психическа и физическа издръжливост, преборване на страховете. Телевизията няма за цел за цел да провокира имитация на предаванията или филмите", се казва в официално съобщение на телевизията по повод трагичния инцидент.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Когато разбрали, че бързият влак от София до Бургас пътува 8 часа, китайците били истински впечатлени от размерите на България...
На този ден 24.04   1479 г. пр.н.е. – Тутмос III става фараон на Египет. 1184 г. пр.н.е. – Гърците влизат в Троя с помощта на Троянски кон (по предания). 1771 г. –...