Отличиха най-красивите фасади в България за 2008 г.

14.03.2009 | 13:17
по статията работи:
"Фасада на годината" се провежда за шести път
Отличиха най-красивите фасади в България за 2008 г.
Заглавна снимка: Сгради в пловдивския парк "Отдих и култура"

На официална церемония, която се проведе в петък (13 март) в Университета по строителство, архитектура и геодезия (УАСГ), за шести пореден път фирмата за строителни материали "Баумит България" връчи награди за най-красивите фасади на сгради в България за 2008 година. Заявки в конкурса "Фасада на годината 2008" са подали 116 обекта, завършени през 2008 г.

Първо място, почетен кристален куб и парична награда от 1500 лв. в категорията "Административни и обществени сгради и хотели" спечели спа клуб "Централ“ в Хисаря с проектант арх. Светлана Черкезова. Инвеститор на обекта и заявител за участие в конкурса е "Би Къмпани" ООД.


Спа клуб "Централ“ в Хисаря

В категорията "Възстановително строителство" победител е столична офис сграда с магазини за непромишлени стоки и банков офис на ул. "Княз Ал. Батенберг" 4. Проектанти на санирането са арх. Константин Антонов и арх. Иван Битраков от фирма "Омега Архитектс" ООД. Изпълнител на обекта и заявител в конкурса е "Главболгарстрой". Инвеститор е "Белвю Пропъртис".


Офис сграда с магазини на столичната ул. "Княз Ал. Батенберг"

В категория “Еднофамилни къщи" отличиха фасадата на сгради в пловдивския парк "Отдих и култура". Проектант на къщите е арх. Тодор Абаджиев. Изпълнител на сградите и заявител в конкурса е фирма "Архцентър-А".

В категория "Жилищни сгради" спечели столичната сграда "Жаклин“ на бул. "България" 58 с проектант "Аедес студио", арх. Пламен Братков и изпълнител "АТС Арт тех студио". Инвеститор на обекта и заявител в конкурса е фирма "Софбилд енд Ко".


Сграда „Жаклин“ в София

Почетна статуетка, поощрителна награда от 500 лева за успешно внедрени в практиката иновационни решения получи къща в Банско.


Къща в Банско

В рамките на конкурса бяха отличени и студенти на УАСГ, които получиха едногодишни стипендии.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...