Подписаха обществен договор за развитие на икономиката

13.03.2009 | 14:27
по статията работи: Апостол Апостолов
"Договорът е добро начинание, както за бизнеса, така и за политиците", каза за Econ.bg Божидар Божинов, председател на БТПП
Подписаха обществен договор за развитие на икономиката


Представители на работодателски организации, сред които Асоциацията на индустриалния капитал в България, Българската стопанска камара, Българската търговско-промишлена палата (БТПП), Българският съюз на частните предприемачи "Възраждане", Съюзът за стопанска инициатива от една страна, и партия Българска нова демокрация (БНД ) от друга, подписаха колективен договор, който цели подобряване на социално-икономическите условия за стопанска дейност в страната.


Председателите на БТПП и БНД Божидар Божинов и Николай Свинаров подписват колективния договор

Документът ще бъде предложен за подписване на всички партии-участници в предстоящите парламентарни избори. Той е дело на петте работодателски организации, които са членове на Асоциацията на организациите на българските работодатели.

Документът цели да задължи онези партии, които спечелят изборите, да изпълнят подписаните днес ангажименти, каза по време на официалната церемония по подписването Божидар Божинов, председател на БТПП. "Тези искания не са нови, а просто до момента не са осъществени", допълни той.


Божидар Божинов, председател на Българската търговско-промишлена палата

"След като партиите влезнат в реалната власт, ще седнем и ще обсъдим всяко искане със сроковете за неговата реализация", поясни още председателят на БТПП. Подписаният договор е едно добро начинание, както за бизнеса, така и за политиците, каза след срещата за Econ.bg Божинов. "Живеем в динамично време, където се изискват бързи и отговорни решения. Постигането им не може да стане само с празни дискусии. Вижда се, че те нямат конкретен резултат", смята още Божинов.

Той отчете, че сред приоритетите, които са заложени в договора, са: ограничаване на последиците за България от световната икономическа и финансова криза; намаляване на административните прегради пред българската делова и гражданска общност; повишаване на авторитета на България в европейски и международен мащаб.


Повече информация за обществения договор може да видите тук
.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 26.04   1336 г. – Франческо Петрарка изкачва връх Ванту – символичен рожден ден на алпинизма. 1802 г. – Наполеон Бонапарт подписва обща амнистия, която позволява...