Спират топлоподаването към некоректните платци на "Топлофикация София"

28.08.2008 | 13:51
по статията работи: Петър Чернев
Подаването на газ към дружеството ще бъде поетапно намалено от 1 септември. Причина за това са големите му дългове към "Булгаргаз"
Спират топлоподаването към некоректните платци на "Топлофикация София"

Незабавно спира топлоподаването към всички стопански субекти, неизпълнили задълженията си по силата на съществуващите договорни отношения, съобщиха от "ТоплофикацияСофия" АД, цитирани от Дарик радио. Санкцията е във връзка с ограничаването на доставката на природен газ за дружеството от "Булгаргаз" ЕАД поради просрочените задължения и изчерпване на финансовите резерви.

Дружеството въвежда поетапен ограничителен режим на подаване на топлинна енергия за сгради с над 50 процента просрочени задължения за повече от два месеца. Процедурата ще започне първо в сградите с най-висок процент неиздължени сметки.

"Топлофикация-София" ще изпрати на упълномощените лица информация за дължимите от потребителите в сградата суми и ще постави обява за срока на изплащане и датата на спиране на топлоподаването при неизпълнение на задълженията. От дружеството се извиняват на коректните клиенти в сградите, в които ще бъде спряно топлоподаването, за неудобството, причинено поради трайния отказ на съседите им да заплащат сметките си за отопление и топла вода.

Единственият начин да бъде осигурено нормалното топлоподаване е клиентите незабавно да започнат погасяване на задълженията си, се посочва в съобщението.

"Булгаргаз" ЕАД ще започне поетапно да намалява подаването на газ в четири топлофикационни дружества от 1 септември, съобщиха по-рано днес от компанията. Те са както следва:  „Топлофикация София” АД, „Топлофикация Плевен” ЕАД, „Топлофикация Бургас” ЕАД и „Топлофикация Враца” ЕАД.

Причина за мярката, наложена от газовата компания, са задълженията на тези дружества, които надхвърлят 235 млн. лв. За проблема със забавените плащания са били уведомени и съответните областни управители, председатели на общински съвети и кметове на населените места.

За всички трябва да е ясно, че “Булгаргаз” ЕАД не може да продължава да снабдява с газ топлофикациите, които не си плащат, посочват още от газовата компания.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...