Калфин на среща с дипломатическия корпус у нас

12.04.2008 | 14:04
по статията работи: Апостол Апостолов
Очакваме тази година размерът на преките чуждестранни инвестиции у нас да достигне около 6.1 млрд. евро, отчете външният министър
Калфин на среща с дипломатическия корпус у нас

Днес в Сандански се провежда среща на вицепремиера и външен министър Ивайло Калфин с ръководителите на дипломатическите мисии, акредитирани у нас. По време на официалното откриване на срещата Калфин запозна гостите с особеностите на Сандански, с неговата история, изтъкна, че е прекрасно място за туризъм, акцентира върху историята на южния ни град и условията за туризъм в него.

Ивайло Калфин отдели внимание на политическото и икономическото развитие на страната през последната година, на събитията, свързани с вота на недоверие към правителството, който беше отхвърлен вчера от парламента. Той изтъкна, че очаква да има реформи в коалицията и тези реформи да дадат резултати в близките дни и седмици.



Външният министър отдели специално внимание на 2 големи събития за България - приемането ни в ЕС и щастливата развръзка по случая с медиците ни в Либия. Той отново изказа благодарност за подкрепата на световната общественост по случая.

Калфин спря вниманието си и на срещата на тройната коалиция в Хисаря, където бяха обсъдени приоритетите за развитие страната, които да променят стандарта на живот у нас. Каза, че се работи усилено за осъществяване на реформи в здравеопазването.

Очакваме тази година размерът на преките чуждестранни инвестиции у нас да достигне около 6.1 млрд. евро, отчете външният министър и добави, че страната поддържа добра фискална политика.

В своето изказване Калфин отдели внимание на посещението на президента на Руската федерация Владимир Путин у нас в началото на годината, на строителството на АЕЦ "Белене", на ролята на проекта "Бургас-Александруполис" за страната ни. Отдели внимание на подписаните с Руската федерация междуправителствени споразумения.

Ивайо Калфин изтъкна, че България работи активно по реализацията на проектите “Южен поток" и “Набуко".

Вицепремиерът спря вниманието си и на независимостта на Косово, припомняйки на присъстващите накратко историята на проблема. Той определи решението, което страната ни взе по този въпрос, като "тежко, но правилно".

След официалното откриване на срещата дипломатите продължиха дискусиите при закрити врати. Очаква се по-късно днес те да се включат в кампанията "Да засадим дърво!"

Това е втората голяма среща, на която е южният ни български град е домакин, след като миналото лято се проведе "срещата без вратовръзки" на дипломатичесия корпус с президента Георги Първанов.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
Резултати | Архив
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Между приятели: - На кого е кръстена дъщеря ви Гертруда? - На дядо си Пенчо. - ?!? - Беше герой на труда....
На този ден 23.04   181 г. пр.н.е. – В Рим е открит храмът на Венера, превърнал се в място за поклонение на куртизанките. 1348 г. – Крал Едуард III учредява Орден на жартиерата в...