Оперативна програма "Транспорт" вече има лого и слоган

12.02.2008 | 15:03
по статията работи: Лили Бончева
Слоганът на ОП "Транспорт" е: "По-близо, по-близки…", логото е изобразеното на снимката
Оперативна програма "Транспорт" вече има лого и слоган

Оперативна програма „Транспорт 2007-2013 г.” вече има лого и слоган. Победителите от конкурса бяха обявени днес в присъствието на класираните участници и представители на медиите в Министерството на транспорта, съобщи пресцентърът на ведомството.

Слоганът на ОП „Транспорт” е: „По-близо, по-близки…”, а логото е изобразено на снимката по-горе.

Авторите на отличените предложения бяха наградени лично от министъра на транспорта Петър Мутафчиев, който е и патрон на конкурса, заместник-министъра Весела Господинова и директора на Дирекция „Координация на програми и проекти” Нели Йорданова. На първия етап от конкурса бяха селектирани три предложения за лого и слоган от художественото жури.

Впоследствие на втория етап комисия от представители на Министерството на транспорта класира на финала предложенията, както следва:

Ненко Атанасов - първа награда за лого - 2 500 лв.
Тахсин Тасим - първа награда за слоган - 2 500 лв.

Владимир Йосифов - втора награда за лого - 1 500 лв.
Пиерета Чалъкова - втора награда за слоган - 1 500 лв.

Теодор Лихо - трета награда за лого - 700 лв.
Пламен Асенов - трета награда за слоган - 700 лв.

Ненко Атанасов спечели и наградата на публиката за лого от интернет-анкетата, а предложението на Пиерета Чалъкова беше предпочетено в категорията „слоган”. Те си разделиха поравно награден фонд на стойност 600 лв.

По време на церемонията министърът на транспорта Петър Мутафчиев заяви че, обявеният конкурс е протекъл прозрачно при ясно установени критерии. Той припомни, че ОП „Транспорт” е най-голямата програма с над 2,3 млрд. евро средства, които трябва да бъдат вложени в българската инфраструктура. Инфраструктура, от която зависи бъдещото развитие на нашите региони и с която е свързано и бъдещето на всеки един български гражданин по отношение на връзките и възможностите на отделните населени места, заяви още той. Министерството на транспорта работи усилено по всеки един от проектите на ОП „Транспорт”. За нас е важно ОП „Транспорт” да има свои лого и слоган, които да се разпознават от всеки български гражданин, съобщи министър Мутафчиев.

За участие в конкурса за лого и слоган на Оперативна програма „Транспорт” до 10 януари 2008 г. в Министерството на транспорта постъпиха общо 180 предложения. Съревнованието се състоя практически между 230 работи, тъй като в част от заведените с пореден номер в деловодството 180 плика се съдържаха повече от едно предложения. Техническата комисия дисквалифицира общо 9 предложения, при които не бяха спазени изискванията за анонимност на конкурса.

Стартът на конкурса с награден фонд от 10 000 лв. беше обявен на 6 декември 2007 г. Инициативата се финансира от приоритетна ос „Техническа помощ” на ОП „Транспорт” със средства от Европейския фонд за регионално развитие.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
ММС Инк. ЕООД Официален дистрибутор на Daikin-Япония. Лидер в производството на климатична техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Женевски конвенции
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Събеседване: - Защо искате да работите при нас? - Аз съм счетоводител, с 20 години стаж, както и голям опит! - Колко преви 2+2? - А колко трябва да прави? - Кога ви е удобно да започнете?
На този ден 20.05   325 г. – Римският император Константин I Велики свиква Първи Никейски събор, на който е прието "Веруюто". 525 г. – При земетресение в Близкия Изток...