Хакери блокираха сайта за записване в столичните детски градини

04.02.2008 | 10:00
по статията работи: Петър Чернев
10 хил. души са се опитали да влязат в сайта за записване на деца в столичните детски градини към 9:00 часа. 70% от опитите да се влезе в страницата са били хакерски атаки
Хакери блокираха сайта за записване в столичните детски градини
 
Сайтът за регистрация на деца в детските градини в София https://www.kg.sofia.bg/ се срина.  Минути след 9 часа, когато трябваше да започне записването по Интернет за прием на деца за целодневни и яслени групи в детски градини и обединени детски заведения в София за учебната 2008/2009 година, сайтът спря да работи напълно.

10 000 души се опитват в момента да влязат в сайта. От фирма “Сирма груп", която е изградила и поддържа електронната система, обясниха пред журналисти в общината, че натоварването е изключително голямо и въпреки че са били подготвени, капацитетът на двата сървъра, за които общината е платила, не може да поеме наплива, предаде  Агенция “Фокус”.

Столична община е платила 12 000 лева за двата сървъра. От фирмата не конкретизираха колко точно е трябвало да плати общината, за да може да бъде избегнат сривът.

До този момент само 24 души са успели да се регистрират.

70% от опитите да се влезе в страницата за записване в столичните детски градини, са хакерски атаки. Това съобщи Владимир Алексиев от "Сирма груп".

Той обясни, че вече има изолирани 200 IP адреса, от които не може да се влиза в системата, тъй като са заподозрени като недоброжелатели.

Според Алексиев към 9.26 часа има 1000 регистрации на сайта, а 300 деца са успешно записани в детска градина. Той обясни, че системата е тествана и има капацитет за 5000 записвания за 7 минути.

Алексиев не се нае да коментира дали атаките е възможно да идват от техни конкуренти, които са били отстранени по време на конкурса. “Фактът обаче, че от определени адреси има атака за множество влизания в рамките на секунди, говори за недоброжелателност”, посочи още той.
Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
Срещат се двама приятели. Единият пита: - Какво ще правиш в събота? - Ще ходим със сина ми в парка да пускаме хвърчило дракон да лети! А ти? - И аз имам подобна програма - ще изпращам тъщата на...
На този ден 25.04   1154 г. – Мюсюлмански войски, предвождани от Нур ад Дин превземат Дамаск. 1699 г. – Състои се сватбата на немския граф Лудвиг Крафт фон Насау-Саарбрюкен и...