Първа копка на подходен път към ГКПП "Капитан Андреево"

04.11.2011

На 4 ноември (петък) от 13 ч. в северозападния край на с. Капитан Андреево вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще даде старт на строителните работи по изграждането на подходния път към ГКПП "Капитан Андреево", част от АМ "Марица". Дължината му е 3,4 км.

Министерството на финансите е възложител на строителството на проекта в изпълнение на Компонент 2 от "Втори проект за улесняване на търговията и транспорта", финансиран от Международната банка за възстановяване и развитие и съфинансиран от държавния бюджет. След проведени две международни процедури по правилата на Световната банка са сключени два договора:

  • за изпълнение на строителните работи със сдружение "ПОРР, Австрия - Пътностроителна техника, България", на стойност 21,1 млн. лв.;
  • за упражняване на строителния надзор - със сдружение "Пътконсулт 2000-ТриЕс-АйАрДи", на стойност 932 хил. лв.

Срокът за изпълнение на строителните работи е 16 месеца.

"Втори проект за улесняване на търговията и транспорта" има за цел да улесни регионалната търговия и транспорт чрез подобряване на капацитета, ефикасността и качеството на услугите на външните гранични пунктове на ЕС, с особен акцент върху транс европейските коридори, информира пресцентърът на МС.

 

Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Резултати | Архив