Цените на петрола се понижават в края на седмицата

18.10.2019 | 10:30
по статията работи: econ.bg
Стойността на декемврийския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на нивото от 59,60 долара за барел, което е с 0,31 долара или с 0,49 % под стойността при затварянето на предишната сесия
Цените на петрола се понижават в края на седмицата
Снимка: под лиценза на creative commons

Петролът в петък сутринта стартира със спад, след публикуването на данните за темповете на ръст на БВП на Китай, които спадат до най-ниското ниво от почти 30 години през третото тримесечие на 2019 година. В четвъртък цените на петрола се повишиха благодарение на търсенето на рискови активи  след постигането на споразумение за Brexit между Великобритания и ЕК.

Стойността на декемврийския фючърс за петрола сорт Brent на лондонската борса ICE Futures тази сутрин е на нивото от 59,60 долара за барел, което е с 0,31 долара или с 0,49 % под стойността при затварянето на предишната сесия. Според данните от търговията в четвъртък цената на договорите се увеличи с 0,49 долара или 0,82 % - до 59,91 долара за барел.

Фючърсът за петрола сорт WTI на NYMEX за ноември поевтинява с 0,08 долара – до 53,85 долара за барел. На предишната сесия договорът поскъпна с 0,57 долара или 1,07 % - до 53,93 долара за барел.

Темповете на икономически ръст в Китай през юли-септември са се забавили до 6 % от 6,2 % през второто тримесечие, сочат публикуваните в петък данни на Държавното статистическо управление на страната. Икономистите средно очакват увеличение на БВП с 6,1 %.  Експертите не очакват подобряване на тенденциите в китайската икономика, независимо от постигнатото междинно търговско споразумение със САЩ.

Експертите при това обръщат внимание, че пазарът неочаквано е игнорирал данните за нивото на запасите от петрол в САЩ, които нарастват повече от очакваното. Както съобщи EIA запасите от петрол в страната през миналата седмица са се увеличили с 9,28 млн. барела

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Резултати | Архив
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Зимна приказка
Блондинка звъни на оператора си: - Извинете, не ми работи интернетът... - А вие с рутер ли сте? Кратко мълчание... - Не, сама съм!!!
На този ден 17.04   1355 г. – Във Венеция за заговор против местната аристокрация е екзекутиран Марино Фалиеро. 1397 г. – За първи път Джефри Чосър разказва своите Кентърбърийски...