Папата с акаунт в Twitter

09.11.2012 | 12:05
по статията работи: Елица Елефтерова
Независимо, че е личен, акаунтът едва ли ще се управлява от самия Бенедикт XVI
Папата с акаунт в Twitter
Снимка: Blog.twitter.com

Ревностните католици може би ще бъдат пообъркани за това къде по-напред да следват Бенедикт XVI, след като се оказа, че папата ще си има свой личен туитър акаунт - @Pope2YouVatican, пише американското издание “Хъфингтън пост”.

Независимо, че е личен, акаунтът едва ли ще се управлява от самия папа. Вероятно това ще се извършва от Папския съвет за социални комуникации (PCSC), който ще използва името на светия отец, за да разпространява теми и послания, свързани с постите през 2012 г., а също речи и документи.

Акаунтът на главата на Римокатолическата църква в Twitter привлече вниманието на критиците, според които изборът на име е малко странен. “@ Pope2YouVatican? Папата не може да разчита на това!", възкликна Джон Стюарт от комедийното шоу The Daily Show.

По същия начин технологичният сайт Gizmodo коментира, че по-просто име, като "ImThePope" (Аз съм папата) или "PopeBendedict16" (Папа Бенедикт16), щеше да свърши същата работа".

"Но не - той е @Pope2YouVatican - име, толкова сложно, че звучи повече като на роботизиран спам акаунт за папския канал", пише още уебсайтът. 

Името обаче не е напълно случайно, тъй като уеб сайтът и Facebook приложението на Ватикана носят същото име от създаването си през 2009 г.

Въпреки критиките, в продължение на 40 дни, папата ще споделя съобщения на различни езици, включително английски, испански и немски, чрез профила си в Twitter.

85-годишният папа използва за първи път Twitter акаунт през миналата година, когато съобщаваше новини от Ватикана до 1,1 млрд. католици в света.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Holiday Inn Sofia A warm "Welcome" to Sofia's newest 5 Star hotel.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Интерлийз ЕАД Лизинг на оборудване, транспорни средства, леки автомобили и др.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Женевски конвенции
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На този ден 10.05   1525 г. – По силата на договор от Чамаси, Аграфа (днешен южен Пинд) се сдобива с автономен статут. 1553 г. – От Лондон потегля морска експедиция на бъдещата...