Осем компании ще проучват възможностите за добив на подземни богатства

29.08.2012 | 16:55
по статията работи: Петя Бързилска
Става въпрос за твърди горива, строителни материали, метални полезни изкопаеми и скалнооблицовъчни материали
Осем компании ще проучват възможностите за добив на подземни богатства
Снимка: Sxc.hu

  Правителството одобри издаването на осем разрешения за проучване на възможностите за добив на подземни богатства, съобщиха от пресслужбата на Министерски съвет (МС). 

„Ка Инвест” ООД ще изследва площта „Новачево”, разположена общините Твърдица и Сливен, за добив на твърди горива. Размерът на площта е 36 кв. км, а срокът на разрешението е две години. Минималният очакван размер на инвестициите е 22 500 лв., а стойността на мероприятията по опазване на околната среда – 2500 лв.

В площта „Кулака” (0,384 кв. км), община Аврен, за една година строителни материали ще проучва „Хидрострой” АД. Дружеството ще направи инвестиции за над 25 хил. лв. и ще вложи повече от 2500 лева за дейности по опазване на околната среда.

„Геотехникс Инженеринг” ЕООД, гр. София ще проучва метални полезни изкопаеми в площта „Добри дол” (13,52 кв. км), която се намира в общините Родомир и Самоков. Срокът на разрешението е три години, като за този период фирмата ще вложи минимум 638 600 лв. в проучвателните дейности и още 10 хил. лв. за опазване на околната среда.

Другите пет разрешения са за проучване на скалнооблицовъчни материали в площи, разположени в община Ивайловград. Те ще бъдат издадени на „Натурал Стоун” ООД за площта „Матилда”, на „Фриго-Макс” ЕООД за площта „Горноселци”, на ЕТ „Руска Ангелова” за площта „Хвойните”, на „Крами Билд” ЕООД за площта „Плевун-1” и на „Викинг” ЕООД за площта „Генчовия бунар”. Срокът на разрешенията е между шест месеца и две години. Инвестиционните програми на дружествата са за над 147 хил. лв. В екодейности ще бъдат вложени повече от 15 хил. лв.

Оцени статията:
5.00/1
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
РАЙС ЕООД Търговия и сервиз на офис техника.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Церемония по връчване на годишна международна награда „Карл Велики“
  • Премиерът Бойко Борисов се срещна с руския премиер Дмитрий Медведев в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 18.11   1095 г. – Под ръководството на папа Урбан II във френския град Клермон започва Събор на католическата църква, на който е огласена Свещената война –...