ОПЕК+ вероятно ще удължи споразумението за ограничаване на петролопроизводството

11.11.2019 | 17:30
по статията работи: econ.bg
Петролният министър на Оман - Мохамед бин Хамад ал Руми заяви в понеделник, че Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници начело с Русия, ще се съгласят да удължат действащото спорумение
ОПЕК+ вероятно ще удължи споразумението за ограничаване на петролопроизводството
Снимка: под лиценза на creative commons

Петролният министър на Оман - Мохамед бин Хамад ал Руми заяви в понеделник, че Организацията на страните износители на петрол (ОПЕК) и нейните съюзници начело с Русия, ще се съгласят да удължат действащото споразумение за намаляване на производството. Той обаче добави, че не се очаква допълнително увеличаване на договорения размер на съкращаване на добивите.

"Вероятно ще има ново удължаване на споразумението в рамките на "ОПЕК +", но е малко вероятно да има по-дълбоки съкращения на производството на петрол, освен ако не се случи нещо извънредно през следващите няколко седмици", заяви министърът пред репортери на енергийна конференция в Абу Даби, предаде агенция Блумбърг.

Оман не е член на ОПЕК, но участва в съкращаването на добивите на петрол в рамките на "ОПЕК +" с 1,2 млн. барела на ден, за което картелът и неговите съюзници се договориха в края на миналата година и което е в сила от януари 2019-а година.

Според други непотвърдени информации обаче, лидерът на ОПЕК в лицето на Саудитска Арабия ще предприеме по-нататъшни съкращения на производството, за да подкрепи цените на петрола, тъй като продължава подготовката за стартиране на мащабното първично публично предлагане на акции на "Сауди Арамко", като пазарната стойност на петролния гигант се очаква да достигне поне 2 трлн. долара.

Заседанието на "ОПЕК +" е насрочено за 5- и 6-и декември тази година.

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Бул Одит ООД Дружество за счетоводни консултации и одит.
Holiday Inn Sofia Добре дошли в най-новия 5-звезден хотел в София.
SIXENSE GROUP - СИКСЕНС ГРУП SIXENSE Group е глобална компания, базирана на 5 континента, развиваща...
Резултати | Архив
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Най-старата коневъдна ферма в света
  • Женевски конвенции
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Най-старата коневъдна ферма в света
-  Тате, защо Земята се върти? -  Как така се върти, бе! Да не си ми изпил ракията?
На тоз ден 15.03   44 г. пр.н.е. – Юлий Цезар е посечен от Марк Юний Брут и група римски сенатори по време на заседанието на Сената на Римската империя. 1493 г. – Христофор Колумб...