Необлагаемият доход за физическите лица в Китай скача на 732 долара

30.08.2018 | 10:50
по статията работи: econ.bg
Реформите на данъчното облагане имат за цел да намалят бремето върху данъкоплатците като увеличат прага за освобождаване от данъка върху доходите на физически лица и добавянето на категории за специални данъчни облекчения
Необлагаемият доход за физическите лица в Китай скача на 732 долара
Снимка: под лиценза на creative commons

Китайските законодатели преразгледаха преработения закон за данъка върху доходите на физически лица по време на дискусиите на течащата в момента сесия на Постоянния комитет на Общокитайското събрание на народните представители (ОСНП).

Според проекта за промени в закона, минималният праг за освобождаване от данъка се очаква да се повиши от 3 500 юана (512 щатски долара) на 5 000 юана за месец (731.74 долара) или 60 000 юана за година. В него са добавени и специални данъчни облекчения за разходите за грижи за възрастните, образованието на децата, продължаване на образованието, лечението на сериозни заболявания, жилищни кредити и наеми.

Реформите на данъчното облагане имат за цел да намалят бремето върху данъкоплатците като увеличат прага за освобождаване от данъка върху доходите на физически лица и добавянето на категории за специални данъчни облекчения, заяви Джан Чунсян, законодател участващ в дискусиите.

Според проектозакона, Държавният съвет трябва да определи диапазона, стандартите и стъпките за реализиране на специалните данъчни облекчения, след което да докладва на ПК на ОСНП.

Промените в закона за данъка върху доходите на физически лица е третият важен принос в реформата на данъчната система в Китай след тези за данъка за добавената стойност и данъка върху приходите на предприятията. През 2017 г. Китай е събрал близо 1,2 трилиона юана от данъка върху доходите на физически лица, което представлява около 8,3% от общите данъчни приходи.

 

 

 

Оцени статията:
0/0
Коментирай
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Предложи
корпоративна публикация
Кооперативна охранителна фирма ООД КОФ ООД е специализирано дружество за комплексна охрана.
Свободна Безмитна Зона – Бургас АД Първокласни мултифункционални складове, митническо агентиране.
Венто - К ООД Проектиране, изграждане, монтаж и продажба на вентилационни и климатични системи.
Резултати | Архив
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Зимна приказка
  • Премиерът Бойко Борисов в Туркменистан
  • Зимна приказка
Иванчо пита вкъщи: - Тате, как разговарят змиите? Бащата поглежда тъщата и подхвърля: - Защо мълчиш? Детето се интересува!..
На този ден 07.11   1659 г. – Сключен е Пиренейският договор, който слага край на Френско-испанската война. 1816 г. – Александър I Павлович – цар на Русия и крал на Полша...